5

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 το  «7ο αντάμωμα των Λαμπρογιωργαίηδων».

Ένα αντάμωμα που ο σκοπός του είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους που φέρουν το ίδιο επίθετο. Οι Λαμπρογιώργηδες  γυρίζοντας τα χρόνια πίσω ανακάλυψαν ότι η ρίζα τους δημιουργήθηκε το 1810 στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων, από τον Γιώργο, γιο της Λάμπρως, που είχε μετοικήσει εκεί.

«Στην προσπάθεια μας λοιπόν να βρούμε τις ρίζες μας και την ιστορία μας, καθιερώσαμε αυτό το αντάμωμα κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη και με περηφάνια βλέπουμε ότι συνεχίζεται με επιτυχία.   

    Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις την ιστορία σου και να βοηθάς κι εσύ στο να σωθεί η κληρονομιά τόσων χρόνων και ανθρώπων. Είναι τιμή μας να συνεχίζουμε αυτή την ένωση διαφορετικών ανθρώπων, από διαφορετικές πόλεις, που ωστόσο έχουμε κοινή καταγωγή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να μοιράζεσαι όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αν και δεν γνωρίζεις, είσαι όμως συγγενής τους.  Αυτή την προσπάθεια καλούμαστε όλοι να την συνεχίσουμε με αγάπη και μεράκι.

     Ευχή όλων και υπόσχεση, είναι να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος αυτό το αντάμωμα και να το κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερο. Το κάλεσμά μας προς όλους τους Λαμπρογιώργηδες είναι να βρεθούν κι αυτοί του χρόνου στα Στουρναραίικα την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη, για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας για τις ρίζες μας και φυσικά να γλεντήσουμε».

7 8 9

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…