Mar Agor

Φιλοξενούμενος στο ράδιο «Ζυγός» χθες και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Όσο κρατάει ένας καφές», των Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεωργόπουλου, έτυχε ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις στην γνωστή διένεξη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Στον πρόλογό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πανηγυρική του επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις συνδυασμοί, αλλά & στην επί μακρόν θητεία του στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως Δήμαρχος & ως δημ. σύμβουλος, για να καταλήξει πως σε όλα αυτά τα χρόνια δεν του κατελογίσθη το παραμικρό μεμπτόν, αντιθέτως υπήρξε ένας απλός αγωνιστής για το κοινό σύνολο, παραμένοντας έτσι ακόμη και σήμερα, κάτι το οποίο του αναγνωρίσθηκε και επανεξελέγη.

Μπαίνοντας στο φλέγον θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε πως…«Το να περάσει ο δρόμος από την επιχείρησή μου, θα ήταν το τελευταίο που θα σκεφτόμουνα. Είχαμε δύο μελέτες από παλιά. Όταν βγαίνει ένα πρόγραμμα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να κατατεθεί μία μελέτη. Εμείς είχαμε δύο μελέτες…Μία στην Δ.Ε. Πιαλείων, προϋπολογισμού  600.000€ και άλλη μία στις Δ.Ε. Πύλης & Γόμφων, προϋπολογισμού 1.150.000€. 

Άνοιξαν δύο προγράμματα…Ένα ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια κι ένα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στο Υπ. Εσωτερικών. Στην Περιφέρεια δεν μπορούσαμε να βάλουμε πάνω από 500.000€ με το ανώτερο τις 600.000€. Ήταν μια μελέτη με περιβαλλοντικούς όρους από τον «Μάμαλη» ακόμα και η άλλη από τον «Κουφογάζο». Και έτυχε αυτός ο δρόμος να συνδέσει επτά κτηνοτροφικές μονάδες στη σειρά, με τελευταία τη δική μου. Αυτό ήταν όλο. Ήμουν άτυχος που και η δική η μονάδα ήταν εκεί. Αυτή (η μελέτη) ήρθε στο Δημ. Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα και χωρίς να ζητήσω εγώ κάτι. 

Κάνοντας αναφορά ο Δήμαρχος σε μελέτη που προϋπήρχε και επί θητείας του επικαιροποιήθηκε και πέρασε ομόφωνα από το Δ.Σ., θέλησε να καταδείξει ότι ουδέν μεμπτόν υπάρχει σε ό,τι του καταλογίζεται. Για να συνεχίσει…«Ο Περιφερειάρχης πιστεύω πως δεν ενημερώθηκε σωστά. Ότι δηλαδή έγινε για την δική μου τη μονάδα…Περνάει από την δική μου τη μονάδα. Τι να κάνω…»

Όσον αφορά για το «Φράγμα της Πύλης», για το οποίο του καταλογίσθηκε ολιγωρία, ο κ. Μαράβας ανέφερε πως από την πλευρά του απέστειλε σχετικό έγγραφο από τις 3/1/2019 στην Γεν. Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών στην Περιφέρεια, αναμένοντας σχετική απάντηση για περαιτέρω ενέργειες, θεωρώντας ότι το θέμα «κόλλησε» εκεί. Επ’ αυτού ο κ. Μαράβας, όπως δήλωσε δεν σχολίασε ο,τιδήποτε αρνητικά.

Σε ερώτηση του κυρίου Αργυρούση, εάν η όλη διένεξη έχει να κάνει με τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του Δημάρχου στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η τοποθέτηση του κ. Μαράβα ήταν η εξής…: «Είμαι ξεκάθαρος…Τι κακό έκανα στηρίζοντας τον Θανάση Λιούτα; Νέα Δημοκρατία στήριξα. Είναι προς τιμήν όλων των υποψήφιων βουλευτών(της ΝΔ), καθώς όλοι τους μου το ξεκαθάρισαν. Κανένα πρόβλημα. Τους στήριξα και τους στηρίζω. Εξάλλου τον κ. Λιούτα τον έχω γαμπρό από ανεψιά…Δεν θα λογοδοτήσω για το τί ψηφίζω». 

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Μαράβας δήλωσε πως για το καλό της περιοχής θα πρέπει να υπάρξει γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στο Δ. Πύλης & την Περιφέρεια, καθώς το εκλογικό ποσοστό και για τον κ. Αγοραστό στην εν λόγω περιοχή ήταν αρκετά υψηλό, 67% και το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να κλείσει «εδώ».

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…