ropto (2)

Στην Τοπική Κοινότητα Ροπωτού,  μετά τις καταστροφικές κατολισθήσεις του 2012, ο Δήμος Πύλης ‘’σκύβει το κεφάλι’’ και δρομολογεί εξελίξεις.

Πρώτα και κύρια μετά από έντονες προσπάθειες και πιέσεις, καταστεί δυνατή η χρηνατοδότηση με το ποσό των 180.000ευρώ από το ΥΠΕΣ το έτος 2017.

Συντάχθηκε Μελέτη  για την απομάκρυνση επικινδύνων κτισμάτων από τον κεντρικό οικισμό, με σκοπό και στόχο την ουσιαστική αλλά και αισθητική αναβάθμισή του.

Βέβαια θα παραμείνει ως έχει η Εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου, για να θυμίζει σε όλους όλα όσα συνέβησαν.

Εντός ολίγων ημερών το έργο παίρνει σάρκα και οστά.

Ταυτόχρονα ανατέθηκε από τον Δήμο η σύνταξη μελέτης  Γεωλογικής Καταλληλότητας στον ανάδοχο του έργου κ. Ανέστη Αβραμίδη.

Σκοπός και στόχος είναι η εξερεύνηση του χώρου εκείνου ο οποίος θα πληροί  τις προϋποθέσεις  για την μετεγκατάσταση των πληγέντων, κάτι το οποίο περιμένουν τόσα χρόνια και είναι όνειρο ζωής για τους ηλικιωμένους και τις νεότερες γενιές.

Στο πλαίσιο αυτό μετέβησαν επί τόπου ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές, η Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου  και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Τζάνης.

Παρών φυσικά ήταν και ο Ανάδοχος Μελετητής κ. Ανέστης Αβραμίδης.

ropto (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…