hacker1

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε χθες συνδημόστισσά μας από την Πύλη, ο οποίος έσπασε τον κωδικό της στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, αποστέλλοντας μήνυμα σε αρκετούς φίλους της, πάνω από 500, μέσω της εφαρμογής από τους οποίους φαινόταν να ζητάει χρήματα, γράφοντας ότι έχασε την τραπεζική της κάρτα ανάληψης χρημάτων, με σκοπό να αποκομίσει κάποιο χρηματικό ποσό από τους ανυποψίαστους «φίλους» της.

Το χειρότερο όμως στην περίπτωσή της και όπως ανέφερε η ίδια, είναι ότι με κάποιο τρόπο απέκτησαν πρόσβαση και στο mail της, μέσω του οποίου από φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα, στήνοντας κουβεντούλα, ζητούσαν χρήματα, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι μια περίπτωση που ο χάκερ συνομιλούσε μέσω του mail με συγγενικό της πρόσωπο το οποίο λόγω της ιδιότητάς του (δικηγόρος) κατάλαβε την απάτη, και όταν αυτό του είπε ότι η πράξη του αυτή είναι κακούργημα & διώκεται ποινικά, ο χάκερ αποθρασυμμένος απάντησε… «χα χα χα! είναι πλημμέλημα, το κάνω εννέα χρόνια τώρα και ακόμη δεν με βρήκαν».

Αμέσως η συνδημότοσσά μας μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν ύστερα κι από τηλεφωνική ενημέρωση υποψιασμένων φίλων της που κατάλαβαν την όλη απάτη που παιζόταν εις βάρος της & εις βάρους τους, καθώς ανάλογα περιστατικά είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για παράβαση πληροφοριακών προσωπικών δεδομένων.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Για αυτό βούλιαξε το Ντουμπάι: Ερευνα «δείχνει» έναν πλανήτη που υπερθερμαίνεται επικίδυνα

(φωτό:VIA ASSOCIATED PRESS) Και προειδοποιεί ότι αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» Η κλιματι…