xioni pyli (2)

Μέσα από ένα ορθολογικά επεξεργασμένο σχέδιο, που διέθετε προνοητικότητα & ιεράρχηση των αναγκών, ήταν σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δ. Πύλης κ. Άρη Τζάνη, τα βασικά συστατικά με τα οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς το ισχυρό καιρικό φαινόμενο με την κωδική ονομασία «Μήδεια», κρατώντας τον Δήμο στο σύνολό του «καθαρό», ενεργό & κυκλοφοριακά λειτουργικό, για τους πολίτες του.

Σήμερα, 3η μέρα μετά την ισχυρή χιονόπτωση, συνεχίστηκε ο εκχιονισμός στο ορεινό κομμάτι του Δήμου Πύλης βασικά, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείτο & ο καθαρισμός των δύο κεντρικών οδών της πόλης της Πύλης, Άρτης & Ερμού με την απομάκρυνση του χιονιού, εν όψει & της λαϊκής αγοράς, μεθαύριο Παρασκευή, για την καλύτερη εξυπηρέτηση, εμπόρων & αγοραστικού κοινού.

Επιχείρηση για την οποία επιστρατεύθηκαν ένα JCB, ένα φορτηγό, καθώς κι ένα τύπου bobcat μηχάνημα, το οποίο αποδείχτηκε η αιχμή του δόρατος, αναφορικά με τον εκχιονισμό, καθώς το μικρό του μέγεθος το καθιστά ιδανική λύση σε συνθήκες με περιορισμένη δυνατότητα χώρου, όπως ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα & στενά δρομάκια. Αναφορικά με την κατάσταση παγετού στην οποία έχουν περιέλθει οι οδικές αρτηρίες, συνεχόμενες ήταν οι ρίψεις αλατιού από πλευράς Δήμου στις περιπτώσεις αρμοδιότητάς του, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, ενώ επ’ αυτού επιβάλλεται και η αυξημένη προσοχή των οδηγών, αλλά & όσων κινούνται πεζή, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές & μεταμεσημβρινές ώρες.

Επίσης ο κ. Τζάνης τόνισε την σημασία του μηχανισμού υποστήριξης συνδημοτών μας, που συστάθηκε ύστερα κι από  συνεννόηση και άψογη συνεργασία με τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Μιχάλη Βενιζέλο, καθώς χρειάσθηκε αυτές τις μέρες να λειτουργήσει, δίνοντας την δυνατότητα μετακίνησης σε ηλικιωμένους ή μοναχικούς συνδημότες μας, να πραγματοποιήσουν τον προγραμματισμένο τους εμβολιασμό κατά του COVID 19, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

xioni pyli (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…