syndikato

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«To Συνδικάτο Γάλακτος Τρικάλων και Ποτών  συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών των Τρικάλων που από Τετάρτη 24/1 παρέταξαν τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου και όλης της χώρας  που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα , για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)  και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και των οικογενειών τους.

Ορκισμένοι εχθροί της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι, τα μονοπώλια, ο ΣΕΒ που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της «πίνουν το αίμα». Που εμάς τους εργάτες μας τσακίζουν κάθε μέρα στα εργοστάσια με σοβαρά εργατικά ατυχήματα, μας έχουν χωρίς ΣΣΕ, μας απολύουν, μας έχουν απλήρωτους, μας εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο».

 

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…