Ropoto

Αναρτήθηκε η διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης  κάτω των ορίων, του νόμου 4412/2016, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη,  προσφορά, βάσει της οποίας ο Δ. Πύλης προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, για την ανάθεση εκπόνησης  της μελέτης  με τίτλο: «Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας  Οικισμού Ροπωτού , Δ. Πύλης».

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην οριοθέτηση της κατολισθήσας περιοχής στον κεντρικό οικισμό του Ροπωτού & θα δώσει στοιχεία σχετικά με την  εξακρίβωση θυλάκων, οι οποίοι μπορούν να κριθούν με απλά λόγια, είτε κατάλληλοι, είτε ακατάλληλοι προς δόμηση ή εξακολούθηση κατοίκησης, λόγω κατολισθητικών φαινομένων.

Όταν ολοκληρωθεί η εν λόγω μελέτη, θα αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία(Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ & Εσωτερικών) προς έκδοση ΚΥΑ(Κοινής Υπουργικής Απόφασης), μέσω της οποίας προβλέπονται & οι ανάλογες, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, αποζημιώσεις.

Ο ανάδοχος του έργου υπολογίζεται να αναδειχθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διενεργηθεί η δημοπράτηση της μελέτης & σε διάστημα 2-3 μηνών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.

Της συγκεκριμένης μελέτης θα ακολουθήσει άλλη Γεωλογική, Περιβαλλοντική & Πολεοδομική μελέτη στη θέση «Αη Λιας», η οποία θέση προβλέπετο & από το ΣΧΟΑΠ Πύλης(13-2-2012, ΦΕΚ 32 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως), ως το σημείο μετεγκατάστασης των πληγέντων του Ροπωτού & των γύρω περιοχών, από κατολισθητικά φαινόμενα.

Μελέτη & αυτή, η οποία θα αποφανθεί, κατά πόσο η νέα περιοχή του «Αη Λια» είναι κατάλληλη γεωλογικά & τι χωρητικές δυνατότητες  διαθέτει, για να ακολουθήσουν κατά σειρά η Περιβαλλοντική & Πολεοδομική μελέτη.

Ακολουθεί  η διακήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού…

 

diakiriksi meletis gia Ropoto

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…