Arxiki

Ανανεώνεται το δασύλλιο στον Αη Γιώργη Λυγαριάς, συνολικής έκτασης 18 περίπου στρεμμάτων, καθώς σήμερα ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Άρης Τσιώκος & ομάδα εθελοντών, ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά θέματα, πέρασαν στην δεντροφύτευση 15 νέων δέντρων του είδους δρυς, ενώ την Δευτέρα θα συνεχίσουν φυτεύοντας επιπλέον άλλα 22 δέντρα, τα οποία εξοικονομήθηκαν από παρακείμενες αγροτικές ιδιοκτησίες, που οι ιδιοκτήτες τους ευγενώς παραχώρησαν.

Τα νέα δέντρα, στο υπάρχων δασύλλιο, που συνθέτεται από υπερ-αιωνόβια δέντρα δρυός, έρχονται να αναπληρώσουν ένα μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε, είτε από την γήρανση, είτε από φυσικές καταστροφές και ασθένειες, αποκαθιστώντας την προγενέστερη εικόνα του, καθιστώντας το και πάλι έναν μοναδικό σε ομορφιά και αξία φυσικό πνεύμονα ζωής, πρασίνου και αναψυχής για τον τόπο.

Ένα δασύλλιο στενά συνυφασμένο με την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Λυγαριάς σε όλες της τις εκφάνσεις, που έγινε περισσότερο γνωστό και στο ευρύ κοινό, όταν το 1965 συμπεριελήθφη σε σκηνές της πασίγνωστης ελληνικής ταινίας «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σκηνοθεσία Βασ. Γεωργιάδη και σενάριο  Ν. Φώσκολου, υποψήφιας μάλιστα για Όσκαρ το 1966, ως καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η δεντροφύτευση δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την συνδρομή ειδικού μηχανήματος τύπου JCB, το οποίο κλήθηκε ειδικά γι’ αυτόν λόγο, με τον πρόεδρο κ. Άρη Τσιώκο να ευχαριστεί και δημόσια τον Αντιδήμαρχο Πολ. Προστασίας κ. Άρη Τζάνη, για την ίδια ευαισθησία που υπέδειξε, βοηθώντας στο όλο εγχείρημα.

Lygaria (1)

Lygaria (2)

Lygaria (3)

εικόνα_Viber_2020-01-17_17-49-14

εικόνα_Viber_2020-01-17_17-49-21

εικόνα_Viber_2020-01-17_17-50-10

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…