Tsatsou Anna Pyli Arxiki

Την Πύλη επισκέφθηκε χθες το απόγευμα η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, στο στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Ν. Τρικάλων, εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών του Μάη.

Η κα Τσάτσου κατέφθασε στην Πύλη στις 7:00μμ συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αποτελούμενο από τον γραμματέα αυτής κ. Στ. Νταούλα & των τριών κυβερνητικών βουλευτών κ.κ. Χρ. Σιμορέλη, Σ. Παπαδόπουλο & Παν. Δριτσέλη, επισκεπτόμενη αρχικά τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στην Πύλη, όπου την υποδέχθηκε ο γραμματέας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Θαν. Παππάς, ενώ στη συνέχεια & σε γνωστό καφέ της Πύλης είχε την ευκαιρία να συνευρεθεί & συνομιλήσει με πολίτες της πόλης, επιδιδόμενη σε έναν ευρύ & εποικοδομητικό διάλογο γύρω από το γενικότερο πολιτικό «γίγνεσθαι», εστιάζοντας στη συνέχεια σε θέματα της τοπικής καθημερινότητας, που απασχολούν τον πολίτη & χρήζουν λύσεων, εκθέτοντας παράλληλα τις προσωπικές της θέσεις και απόψεις.

Η κα Τσάτσου ιδιαίτερα φιλική, ευδιάθετη & απλή, συνομίλησε & μαζί μας, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων, μεταφέροντάς μας τις απόψεις της ως υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Ζητώντας της λοιπόν να μας μεταφέρει τον παλμό και τις εντυπώσεις της από την χθεσινή της περιοδεία στο Ν. Τρικάλων, είπε πως αυτή αποτέλεσε «Πραγματική αποκάλυψη». Της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι γνώρισε ανθρώπους που είχαν διάθεση για κουβέντα, να πούνε πράγματα, ώστε ακούγοντας πράγματα να μπορέσει να μάθει για τα τοπικά τεκταινόμενα & τα προβλήματα ή τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και όπως είπε χαρακτηριστικά… «Αυτό το έζησα στους μικρούς κύκλους που παραβρέθηκα και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Να συζητάς δηλαδή με λίγους ανθρώπους, παρά να κάνεις μεγάλες ομιλίες που θεωρώ ότι έχουν κουράσει τον κόσμο».

Κατά την εδώ περιοδεία της η κα Τσάτσου, ερωτώμενη…Σε ποια σημεία εστίασε περισσότερο δίνοντας έναν τόνο από την προεκλογική της εκστρατεία, είπε πως οπουδήποτε κι αν πάει θεωρεί χρέος της να εξηγεί στους συμπολίτες της, ότι η συμμετοχή και η ψήφος στις Ευρω-εκλογές είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να αφορά και τον τελευταίο κάτοικο της χώρας.

Για το πόσο σημαντική είναι η «Ευρω-Ψήφος» η κα Τσάτσου είπε ότι «Κάθε πολίτης θα πρέπει να ξεχάσει την «χαλαρή» ψήφο στις Ευρωεκλογές, κατανοώντας πόσο σημαντικές είναι, αποφεύγοντας να την μεταλλάσσουμε ως «εκδικητική» ή κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει. Εάν λειτουργήσει κάπως έτσι, θα είναι πολύ κακός σύμβουλος. Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν ποιες πολιτικές δυνάμεις τους έφεραν σε αυτήν την κατάντια. Κι αυτές δεν είναι άλλες από αυτές που δούλεψαν για την λιτότητα στην Ευρώπη. Εμείς, ωστόσο με χίλια βάσανα τα καταφέραμε και με μια ορθολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, χαράξαμε μιαν άλλη ρότα, βγαίνοντας από τα λεγόμενα μνημόνια. Εάν ο Έλληνας αυτό δεν το καταλάβει, θα είναι πολύ επικίνδυνο το μέλλον μας».

Από τις πρώτες προτεραιότητες με την είσοδό της στα έδρανα της Ευρωβουλής, για την κα Τσάτσου, θα αποτελέσουν οι οικονομικές ελαφρύνσεις, οι σημαντικές προτεραιότητες στην κοινωνική πολιτική και επίσης δίνοντας στην Ευρώπη να καταλάβει ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μονομερώς από το κάθε κράτος-μέλος της.

Ζητώντας την γνώμη της για το πώς είδε την περιοχή του Δ. Πύλης, είπε πως το πρόγραμμά της ήταν αρκετά «σφιχτό», κάτι που δεν της επέτρεψε να δει πράγματα που θα ήθελε να δει, γνωρίζοντας ότι αυτά είναι πολλά & αξιόλογα και θεωρώντας ότι πρόκειται για μια υπέροχη περιοχή, την επόμενη φορά θα ήθελε να την επισκεφθεί όχι ως υποψήφια, αλλά ως τουρίστας, ελπίζοντας αυτό να συμβεί σύντομα.

Λίγα λόγια για την ίδια…

Η κα Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, κόρη του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου, είναι δικηγόρος Αθηνών, κάνοντας τις σπουδές της σε Αθήνα & Παρίσι. Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Παπαδημητρίου, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου (ο οποίος υπήρξε & νομικός σύμβουλος του Κ. Σημίτη και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), με τον οποίο και απέκτησε τον γιο της Αλέξανδρο. Μιλάει τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 Το βαρύ «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις Ευρωεκλογές Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, εκτός των άλλων έχει & μια πολύ σημαντική και μακρά πολιτική & κοινωνική δράση, καθώς από το 1975 υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτ, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αριστεράς(Ε.ΑΡ) το 1987. Το 1989 υποψήφια βουλευτής του Συνασπισμού, ενώ το 1990 υπήρξε υποψήφια δημ. σύμβουλος με τον συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη «ΑΘΗΝΑ».

Το 2001-2009 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και κατά τα έτη 2015-2016 Πρόεδρος του Δ.Σ. αυτού. Από το 1999 έως σήμερα είναι μέλος του γραφείου της Greenpeace. Τα έτη 2011-2014 άσκησε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη κεντρικού Τομέα Αθηνών-Περιφέρεια Αττικής & Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη.

Τα έτη 2011-2014 υπήρξε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ στο Στρασβούργο, ενώ από το 2014 έως & την παραίτησή της το 2018, Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής. Τα έτη 2014-2018 μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας  της ΕΝΠΕ στην Επιτροπή Περιφερειών στις Βρυξέλλες και από το 2017 έως την παραίτησή της ως περιφερειακού συμβούλου τον Φεβρουάριο του 2018, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος διατελεί Διαχειρίστρια και μέλος της συντακτικής ομάδας της παλαιότερης περιβαλλοντικής νομικής επιθεώρησης και μετέπειτα δικτυακού τόπου «Νόμος + Φύση» (www.nomosphysis.org.gr)

Tsatsou Anna Pyli (2)

Tsatsou Anna Pyli (3)

Tsatsou Anna Pyli (4)

Tsatsou Anna Pyli (5)

Tsatsou Anna Pyli (6)

Tsatsou Anna Pyli (7)

Tsatsou Anna Pyli (8)

Tsatsou Anna Pyli (9)

Tsatsou Anna Pyli (10)

Tsatsou Anna Pyli (11)

Tsatsou Anna Pyli (12)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…