Arxiki

Χρ. Σπίρτζης:«Δεν πρέπει να φτιάχνουμε μόνο ζημιές κακοτεχνιών & μελετητικών παραλήψεων, αλλά με ολιστική αντιμετώπιση & σύγχρονους τρόπους, να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Κ. Μαράβας:»Έως τώρα, με τα λίγα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος, φτιάχνουμε μόνο ζημιές. Η Πολιτεία να «σκύψει» στο πρόβλημα, για άμεση λύση».

Στο Ν. Τρικάλων βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών-Υποδομών & Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε πληγείσες περιοχές από τα δυσμενή καρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Ύστερα από την επίσκεψή του σε Ζάρκο & Πηνειό ο κ. Σπίρτζης αφίχθη στην πληγείσα, από τις κατολισθήσεις, περιοχή «Αλπίνα» της Πιαλείας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Νομού, Σάκη Παπαδόπουλο & Παναγιώτα Δριτσέλη, όπου εκεί τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Ν. Λεμονάς, οι αρμόδιοι Αντ/ρχοι, καθώς & οι ιδιοκτήτες των οποίων οι οικίες τους επλήγησαν από το φαινόμενο.

Τον κ. Σπίρτζη κατά την περιοδία του στις πληγείσες περιοχές, συνόδευε & κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου του, το οποίο όμως στην Πιαλεία αφίχθη δύο ώρες νωρίτερα για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο Υπουργός περιόδευσε της περιοχής & ενημερώθηκε διεξοδικά για το φαινόμενο, ενώ ο Δήμαρχος κ. Μαράβας του εξήγησε για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τις πληγείσες οικογένειες, ενημερώνοντάς τον παράλληλα, για τις έως τώρα ενδεδειγμένες πρώτες κινήσεις, για την αντιμετώπιση της κατάστασης από πλευράς Δήμου, ζητώντας του παράλληλα να «σκύψει» στο πρόβλημα, δίνοντας λύση το δυνατόν συντομότερο.

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του δήλωσε πως ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία & με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη & από αύριο αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, για αυτοψία της περιοχής. Επικοινωνία έχει γίνει & με τον κ. Ευθ. Λέκα, καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, ο οποίος έχει μελετήσει την περιοχή από παλιά, ώστε να υπάρξει επικαιροποίηση των μελετών αυτών. Γεωτεχνικές μελέτες οι οποίες θα αποσαφηνίζουν πλήρως την εικόνα του φαινομένου στην περιοχή, βάσει των οποίων θα χαραχθούν & οι επόμενες κινήσεις σχετικά με την μετεγκατάσταση των πληγέντων.

Οι προβλεπόμενες κινήσεις από τούδε & στο εξής, είναι η ενοικίαση οικιών για τους πληγέντεςγια τους δύ-τρεις πρώτους μήνες, εν συνεχεία θα προκριθεί επιδότηση ενοικίου στο πρότυπο του σεισμού της Κεφαλλονιάς, ενώ θα τεθούν σε ισχύ, οι προβλεπόμενες, σε τέτοιες περιπτώσεις, Υπουργικές αποφάσεις, προκειμένου να χτιστούν νέες κατοικίες, μιας & το κλιμάκιο των μηχανικών που συνόδευε σήμερα τον Υπουργό, έχει κρίνει τα σπίτια ακατάλληλα για κατοίκηση.

Κατόπιν ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε την όμορη Κοινότητα της Φιλύρας, όπου & εκεί υπήρξε ένα κατολισθητικό φαινόμενο, μικρής κλίμακας στο εξωκκλήσι του Αη Λιά, το οποίο δεν εμπνέει ανησυχία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την κατολισθείσα, από το 2012, περιοχή του κεντρικού οικισμού του Ροπωτού, όπου από την Αντιδήμαρχο κα Ρούλα Οικονόμου, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γ. Ρομπιέ & τον δημ. Σύμβουλο κ. Κ. Κρούπη, ενημερώθηκε σχετικά, εκφράζοντάς του παράλληλα τις ενστάσεις τους με τη στασιμότητα της αποκατάστασης των πληγέντων.

Ο Υπουργός από πλευράς του, υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να απαλειφθούν όλες εκείνες οι αγκυλώσεις των γραφειοκρατικών ενεργειών, που κωλισιεργούν τις απαιτήσεις των κατοίκων για τις προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις.

Πιαλεία

IMG_5536

IMG_5542

IMG_5543

IMG_5551

IMG_5561

IMG_5565

IMG_5568

IMG_5570

IMG_5572

IMG_5573

IMG_5574

IMG_5576

IMG_5581

IMG_5584

IMG_5586

 

IMG_5587

IMG_5598

IMG_5607

IMG_5613

IMG_5615

 

Φιλύρα

IMG_5620

IMG_5623

IMG_5624

 

Ροπωτό

IMG_5629

IMG_5632

IMG_5635

IMG_5639

IMG_5640

IMG_5641

IMG_5642

IMG_5643

IMG_5644

IMG_5649

IMG_5650

IMG_5653

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…