Nik Pal ok

Μεγάλη θλίψη και οδύνη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Νικόλαου Παλλαντζά, συνταξιούχου ιατρού μικροβιολόγου & πρώην Δημάρχου Δ. Γόμφων, ο οποίος έχασε σήμερα το απόγευμα την μάχη με την επάρατο νόσο, την οποία αντιμετώπισε με παλικαριά & περίσσια δύναμη έως την τελευταία στιγμή.

Ο Νίκος ο Παλλαντζάς, υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, υπόδειγμα οικογενειάρχη και εξαιρετικός επιστήμονας, που μέσω της επιστήμης του, βοήθησε πάρα πολύ κόσμο, κάτι το οποίο έκανε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, χαρακτηριστικό της ταπεινοφροσύνης και μετριοφροσύνης του, που τον έκαναν ξεχωριστό και αγαπητό σε όλο τον κόσμο.

Αν και η εξωτερική όψη του Νίκου, με μιαν υπέρμετρη σοβαρότητα που εκ γεννησιμιού του εξέπεμπε, μπορούσε να ξεγελάσει τον καθένα αρχικά, με την πρώτη «Καλημέρα» όμως όλο αυτό το επίπλαστο εξωτερικό γκρεμιζόταν μονομιάς, για να γνωρίσεις τελικά τον πραγματικό Νίκο Παλλαντζά…Έναν Νίκο προσηνή, σεμνό και παραδόξως πολύ ντροπαλό σε σχέση με την αρχική σου εκτίμηση.

Προσωπικά δεν θα ξεχάσω και πάντα θυμάμαι χαρακτηριστικά, σε περιόδους εκλογών ιδίως, μιαν αναμεταξύ μας σύντομη «στιχομυθία…»

«Δήμαρχε, κάτι πρέπει να κάνεις με το άγριο της όψης σου, τώρα που ζυγώνουν και οι εκλογές… Τρομάζεις τους εν δυνάμει ψηφοφόρους σου!», (του λέω χαριτολογώντας)

Γέλασε και μου είπε…: «Σάκη, δεν χρειάζεται να γίνω ηθοποιός, για να καταλάβει ο κόσμος ποιος πραγματικά είναι ο Νίκος ο Παλλαντζάς. Όταν του σφίξω το χέρι, το καταλαβαίνει». 

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ο Νίκος Παλλαντζάς τα αφιέρωσε και σε μιαν άλλη μεγάλη του αγάπη, εκτός της ιατρικής…την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου για δύο τετραετίες για να κλείσει τον κύκλο του σε αυτήν ως Δήμαρχος του πρώην Καποδιστριακού Δ. Γόμφων, με δύο θητείες…την πρώτη 1999-2002 & την δεύτερη & τελευταία πριν τον έλευση του «Καλλικράτη»2007-2010».

Μία αυτοδιοικητική πορεία που από την αρχή έως και το τέλος της, χαρακτηρίζεται από αξιέπαινη συνέπεια και προπαντός εντιμότητα, υπηρετώντας με ήθος,  ανιοδιοτέλεια & σκληρή δουλειά, το συλλογικό συμφέρον του τόπου.

Επί των ημερών του υπογράφηκε η μελέτη για την ανέγερση του Δημ. Καταστήματος Γόμφων και το 2000 ήταν αυτός που πίστευε ότι  «Πολιτισμός» και «Παράδοση» είναι τα βαριά όπλα της συλλογικής μνήμης του λαού μας, που θα τον κρατήσουν γερά και δίπλα στην ιστορία των προγόνων του, αποδεικνύοντας την εθνική τους συνέχεια, γι’ αυτό & το 2000 επί Δημαρχίας του ήρθαν στο φως, τεράστιας αρχαιολογικής & ιστορικής αξίας ευρήματα, στην αρχαιολογική περιοχή των Γόμφων.

Επί των ημερών του επίσης, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά έργων ευρείας κλίμακας, που αφορούσαν ύδρευση, αποχέτευση, ασφαλτοστρώσεις, περιβαλλοντικά κλπ, ασκώντας χρηστή Διοίκηση, κάτι εξάλλου που φάνηκε παραδίδοντας το Δήμο από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη», με «ραμμένες» τις τσέπες του!

Νίκο Παλλαντζά, Άνθρωπε, Γιατρέ και Δήμαρχε…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σ’ αγκαλιάσει & γαλήνιος ο δρόμος που τράβηξες για τον Παράδεισο…

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…