MITSOTAKIS-2

(φωτό:EUROKINISSI)

Ενόσω στη χώρα μας φουντώνει το «κίνημα της πετσέτας», στην κυβέρνηση επιχειρούν να εδραιώσουν το «κίνημα της κανονικότητας».

Ο Ιούλιος σίγουρα δεν ήταν ένας εύκολος μήνας για την κυβέρνηση της ΝΔ και λόγω των πυρκαγιών και λόγω των διαφόρων φάλτσων στο εσωτερικό της ΝΔ, τα οποία έκαψαν αρκετό πολιτικό λίπος στις 100 πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης.

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου είναι να περιορίσουν τα λάθη των γαλάζιων στελεχών και να επέλθει μια σχετική κανονικότητα εντός του Αυγούστου (που παραδοσιακά είναι καυτός και πολλές φορές απρόβλεπτος μήνας) και να μην δοθούν άλλες ευκαιρίες να χαλάσει η συνολική εικόνα της κυβέρνησης κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας των πολιτών.

 Η εντολή του πρωθυπουργού στα γαλάζια στελέχη είναι να διατηρηθεί η «κανονικότητα» σε θέματα καθημερινότητας προκειμένου η κυβέρνηση να πάει ομαλά στην ΔΕΘ και το κόμμα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου.

Καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται κινητικότητα και από υπουργούς και υφυπουργούς στα χαρτοφυλάκιά τους με συσκέψεις και στοχευμένες επισκέψεις:

Από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που έδωσε εντολή για ελέγχους στις παραλίες (με αφορμή και το «κίνημα της πετσέτας») μέχρι τον Βασίλη Κικίλια και τον Γιώργο Φλωρίδη που σχεδιάζουν νέο πολύ αυστηρό πλαίσιο με πρόστιμα και φυλακίσεις για τους εμπρηστές και μέχρι τους επιτελείς του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που μιλούν για ταχύτητα εντός Αυγούστου στην υλοποίηση μέτρων και σε αποζημιώσεις για πυρόπληκτους.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη που παρακολούθησε έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας για την αδήλωτη απασχόληση, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρα που βάζει επί τάπητος το κυκλοφοριακό στην Αθήνα και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος που μεταβαίνει σε εργοτάξια του ΒΟΑΚ.

Η εντολή «ξεχάστε τις διακοπές» είναι μια πραγματικότητα για το σύνολο σχεδόν των υπουργών της κυβέρνησης, αφού κακά τα ψέματα, πριν από τη ΔΕΘ θα πρέπει να παρουσιάσουν συγκεκριμένο έργο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μπορέσει να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη με χειροπιαστά επιχειρήματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ΔΕΘ θα είναι προεκλογική, που σημαίνει ότι το κόμμα της ΝΔ θα πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα από την 25η Ιουνίου και να ξαναπάει πόρτα -πόρτα σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο πρωθυπουργός αποφάσισε προ ημερών ένα μίνι ανασχηματισμό προσώπων στην Πειραιώς σε ό,τι αφορά τη γραμματεία Οργανωτικού, η οποία δουλεύει υπό τον Στέλιο Κονταδάκη και περιλαμβάνει πρόσωπα – γέφυρα μεταξύ των κεντρικών γραφείων και των τοπικών οργανώσεων ανά την επικράτεια.

Ο Μητσοτάκης όρισε πέντε νέους αναπληρωτές γραμματείς Οργανωτικού στις περιφέρειες Αττικής (Λεωνίδας Πιλιλίτσης, ο άλλοτε γενικός συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων Αττικής), Κρήτης (Γιώργος Επιτροπάκης, ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου), Στερεάς Ελλάδας (Θεμιστοκλής Καρινιωτάκης, ο άλλοτε υπεύθυνος για το Αιγαίο), Θεσσαλίας (Γιώργος Κυριάκης) και Βορείου – Νοτίου Αιγαίου (Αλέξιος Κοτσαρίνης).

Πηγή:newsbomb.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Γιορτάζει & πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα…

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 5 Μαΐου 202…