Proodeftiki Synergasia SYRIZA

Αφού την ανάγκην φιλoτιμίαν ποιούμενη, ανακοίνωσε  (πανηγυρίζοντας «μεσ` στην καλή χαρά», ως συνήθως) ότι άρχισε να συμμορφώνεται προς τις  3 από τις 4 υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για το σκάνδαλο Cisco.

Kατέπεσαν έτσι όλα τα επιχειρήματα που η κυρία Κεραμέως πρόβαλλε δύο χρόνια τώρα.

– Σκάνδαλο Cisco υπήρξε. Το αποδεικνύει η τωρινή «συμμόρφωση» – ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας
– Διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, συνέβη
– Διαβίβασή τους στις ΗΠΑ, έγινε
– Καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής προς το Υπουργείο, εκδόθηκαν
– Κοινοβουλευτικές μάχες δόθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δικαιώθηκε για την επιλογή του να «ταράξει στη νομιμότητα» το υπουργείο Παιδείας και την Cisco

Μετά από όλα αυτά,  το υπουργείο υποχρεώθηκε  να εγκαταλείψει  τους λεονταρισμούς και δεν αμφισβήτησε δικαστικά την απόφαση της ΑΠΔΠΧ, όπως απειλούσε ακόμη και πριν τρεις μέρες στη Βουλή η κυρία Κεραμέως.

Η υπουργός  έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και άρχισε να πίνει το πικρό ποτήρι της «συμμόρφωσης».

Να το θυμάται αυτό την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να παραπλανήσει, συνειδητά, τη Βουλή.

Αλλά αυτό αφορά στο μέλλον. Ως προς το παρελθόν όμως,  η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και έχει πολύ μέλλον.

Παράλληλα η υπουργός σιώπησε στο ερώτημα με ποιο σύστημα διεξάγεται η τηλεκπαίδευση αυτή την περίοδο. Έσπευσε μάλιστα να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα τηλεκπαίδευσης, το οποίο άφησε χωρίς καμία υποστήριξη στη διάρκεια της πανδημίας.
Σιωπηλή για την τηλεκπαίδευση η κυρία υπουργός, λαλίστατη όμως σε προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία.

Πανηγυρίζοντας μάλιστα για ανύπαρκτα επιτεύγματα.
Όπως για το άνοιγμα των σχολείων κι ας έχει αυξηθεί κατά 10 μονάδες η νοσηρότητα στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών και των εφήβων (από το 13 στο 23,7% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ), σε σχέση με την περίοδο των διακοπών. Θριαμβολόγησε, μάλιστα, ότι αυτή την εβδομάδα με 31.000 παιδιά να νοσούν, έκλεισαν μόνο 2 τμήματα!

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα στα σχολεία των Τρικάλων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία,   κατά την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας τους, μετά τις χειμερινές διακοπές.

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση νόσησαν 259 μαθητές και 55 εκπαιδευτικοί.

Στη Δευτεροβάθμια, 387 μαθητές και 58 εκπαιδευτικοί.

Πόσα τμήματα θα είχαν κλείσει, αν ίσχυε ο ευρωπαϊκός κανόνας να κλείνουν τα τμήματα με 1 ή 2 κρούσματα κι όχι με το αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο «50%+1», ρύθμιση που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας και όχι η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ;
Είναι ή δεν είναι τα δύο κλειστά τμήματα επί 31.000 κρουσμάτων (!) η καλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει την «ανοσία της αγέλης» στα θρανία;

Ο κίνδυνος της πανδημίας παραμένει ισχυρός. Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε όλους τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας. Το ΕΣΥ δοκιμάζεται με ακραίο τρόπο, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις κλίνες ΜΕΘ να αυξάνονται και με 80 θανάτους συμπολιτών μας, καθημερινά. Με την κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε. Αλλά να δίνουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό και τον εμβολιασμό των παιδιών, τον αγώνα για ανοιχτά ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια, δίπλα στη νεολαία και τον εκπαιδευτικό κόσμο που αγωνιά και μάχεται.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το πρόγραμμα Εορτασμού στα Τρίκαλα στις 9/5, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης,  κατά του Ναζισμού και Φασισμού

  Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικ…