default

Συνεχίζονται οι αποχιονισμοί στο ορεινό κομμάτι του Δήμου Πύλης, από Περιφέρεια Θεσσαλίας & την Πολ. Προστασία του Δ. Πύλης, με τους κεντρικούς οδικούς άξονες να είναι «κατάμαυροι» & το χιόνι να μένει δεξιά & αριστερά των δρόμων ως ντεκόρ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, καθώς τα 44 μηχανήματα της Περιφέρειας που επιχειρούσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή του φαινομένου, έκαναν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους στον αποχιονισμό με ταυτόχρονες ρίψεις αλατιού, ωστόσο εφιστά την προσοχή σε όλους κατά τις μετακινήσεις τους τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, όπου υπάρχει παγετός.

Καίριας σημασίας ήταν η βοήθεια που πρόσφερε η Περιφέρεια στον ΔΕΔΔΗΕ, με τον αποχιονισμό δρόμων, ώστε τα συνεργεία να καταφέρουν να φτάσουν στα σημεία των βλαβών, για την αποκατάστασή τους.

Τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης παραμένουν, καθώς οι διακοπές είναι συχνές, μιας και το βάρος του χιονιού προκαλεί συνεχόμενες πτώσεις δέντρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, με τους τεχνικούς του να έχουν επιδοθεί σε έναν σκληρό μαραθώνιο επισκευής των βλαβών, προσπαθώντας στο μεσοδιάστημα με την χρήση εναλλακτικών μεθόδων να τροφοδοτούν με ρεύμα τους οικισμούς, έως ότου καταφέρουν να επαναφέρουν σε πλήρη λειτουργία το κεντρικό δίκτυο.

Από την πελυρά του ο Δ. Πύλης, σύμφωνα και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολ. Προστασίας κ. Χρ. Ζιάκα, η δημ. Αρχή, ύστερα κι από τις σαφείς εντολές του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, δήλωσε εξ αρχής ισχυρό «παρών», αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χιονιά, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων σε τέτοιες καταστάσεις και ο σωστός σχεδιασμός, δεν άφησαν περιθώρια λάθους και με μια αρμάδα μηχανημάτων του Δήμου & μισθωμένα, φέρνουν τα επιθυμητά σε όλους αποτελέσματα.

Μετά τις διανοίξεις δρόμων σε όλες τις Κοινότητες, την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων με την απόφραξη φρεατίων, οι άνθρωποι της Πολ. Προστασίας του Δήμου, συνεχίζουν τον αγώνα τους με αποχιονισμούς και στα πιο απόμακρα μέρη, προσφέροντας τη βοήθειά τους στους κτηνοτρόφους της περιοχής, ενώ σημαντική ήταν και διάνοιξη της παλαιάς οδικής αρτηρίας μεταξύ Νεραϊδοχωρίου – Πύρρας, καταστώντας την προσπελάσιμη από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο.

Συν αυτών, άλλο ένα ευχάριστο γεγονός ήρθε να προστεθεί στα υπέρ του «Διομήδη» που δεν είναι άλλο από την λειτουργία του Χιονοδρομικού Περτουλίου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων & Πρόεδρο της Μονομετοχικής ΕΠΕ κ. Κώστα Ούτρα, που είναι ο διαχειριστής του Χιονοδρομικού, από την πρώτη κιόλας στιγμή, κινητοποιήθηκε ο ανάλογος μηχανισμός, ώστε η πίστα να είναι έτοιμη αύριο Παρασκευή 14 του Γενάρη για χιονοδρόμιση, με το λιφτ να είναι, εννοείται, κι αυτό στην «πένα», για να υποδεχτεί μαζί με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις τους λάτρεις του «λευκού Θεού», που δεν είναι άλλος από το χιόνι.

Μία περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Ούτρα, που μπορεί να πάει πίσω την λειτουργία του Χιονοδρομικού, είναι η ηλεκτροδότηση, που ελπίζει μετά την υπερπροσπάθεια των ανθρώπων του ΔΕΔΔΗΕ, να αποκατασταθεί πλήρως, χωρίς κάποιες περαιτέρω επιπλοκές.

Τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ούτρα & Ζιάκα σήμερα στο πεδίο των έργων αποχιονισμού, συνόδευαν επίσης η Αντιδήμαρχος Υγείας κα Χαρά Καλιώρα και ο πρόεδρος της ΤΚ Πύρρας κ. Απ. Γιώτας.

xionia (27)

xionia (26)

xionia (25)

xionia (24)

xionia (23)

xionia (22)

xionia (21)

xionia (20)

xionia (18)

xionia (17)

xionia (16)

xionia (14)

xionia (13)

xionia (12)

xionia (11)

xionia (10)

xionia (8)

xionia (6)

xionia (5)

xionia (2)

xionia (1)

default

default

default
default
default
default
default
default
default
default
default
default
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…