Στιγμιότυπο οθόνης 2024-03-28 210940

Τη σημασία της συμβολής του Δήμου Τρικκαίων σε μουσική εκδήλωση για τους Θεσσαλούς δημιουργούς του λαϊκούς μας τραγουδιού, Κώστα Βίρβο  και Μπάμπη Μπακάλη, ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας.

Σε συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο την προώθηση σχετικής συναυλίας, ο κ. Λάππας αναφέρθηκε συνολικά στον μουσικό πλούτο των Τρικάλων, αλλά και στις μουσικές «στέγες», που έχει ήδη δημιουργήσει ο Δήμος Τρικκαίων για το λαϊκό τραγούδι (Μουσείο Τσιτσάνη, Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών).

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, για την πραγματοποίηση δύο συναυλιών, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, τόπους καταγωγής των δύο δημιουργών. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσας Ντιντή την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και οι συναυλίες θα δοθούν, στα μεν Τρίκαλα τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στη δε Καρδίτσα, την Τρίτη 16 Απρίλιου 2024

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, τηξν πρωτοβουλία για τις εκδηλώσεις – συναυλίες «ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας, οι Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων. 

Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν  την καταγωγή τους ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα (πατρογονική καταγωγή- Κρανιά Ασπροποτάμου), ο δε Μπάμπης Μπακάλης από την Καρδίτσα (Κανάλια Καρδίτσας). 

Η θεματική εκδήλωση με βάση τον λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο δύο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δυο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Τρικάλων, Καρδίτσας), Δήμων  αλλά κυρίως και δυο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας. 

Στην εκδήλωση θα παραστούν συγγενείς των τιμώμενων προσώπων,  οι οποίοι και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση. Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο και υπάρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο (live streaming) μέσα από το κανάλι Youtube της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: 

https://www.youtube.com/watch?v=cZyaCu2yH_c

Επίσης οι μαθητές/τριες των δυο Μουσικών Σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τη ζωή και το έργο των δυο Θεσσαλών δημιουργών. Επιπρόσθετα οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στην παράσταση θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων και αξιοθέατα των περιοχών αντίστοιχα.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας υπεύθυνος του Συνόλου  Ελληνικής Μουσικής είναι ο  μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Καρδίτσας, κ. Ηλίας Παππάς.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων υπεύθυνος της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Τρικάλων, κ. Νικόλαος Κοφίνας και υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας οι εκπαιδευτικοί κ. Θεανώ Πέτκογλου, Νάντια Μιχαλούλη, Φωτεινή Γεωργίου και Στέλλα Αναστασοπούλου».

synavlia3

Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Μετεώρων Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, ο Διευθυντής της Δ.Ε Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων κα Γεωργία Κολοβελώνη, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Γεώργιος Λίτσιος.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…