Elati (1)

Το πολυποίκιλο και συνάμα σκληρό, πρόσωπό του δείχνει από χθες ο «Διομήδης», από την πρώτη κιόλας στιγμή της έλευσής του, φέρνοντας μαζί του χιόνι στα ορεινά, ισχυρές βροχές στα πεδινά, συνοδευόμενα με δυνατούς ανέμους!!!, αφήνοντας χωρίς ρεύμα από σήμερα το πρωί στις 6:30 μεγάλες περιοχές από την Παλαιοκαρυά έως και τα Στουρναραίικα, με τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν μάχη με τα φαινόμενα, για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ ήδη από χθες βράδυ έχει σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112  σε κατοίκους και της δικής μας περιοχής, για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε στα ορεινά του Δήμου Πύλης από χθες αργά το βράδυ, με το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του από ταπό πολύ χαμηλά, την Αναβρυσούλα με το ύψος του να ξεκινά από 10 πόντους, ενώ όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω, να υπάρχει σταδιακή άνοδός του, όπου στην Ελάτη έχει βάλει έως αυτή τη στιγμή γύρω στους 15-20 πόντους, ενώ στο Νεραϊδοχώρι να αγγίζει τους 40 με 50 πόντους.

Από την πλευρά της Παλαιοκαρυάς το τοπίο γίνεται λευκό από το σημείο «Μπέκου» και προς τα πάνω με 10 πόντους χιόνι, ενώ στα Στουρναραίικα έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους. Σύμφωνα με τους «ειδικούς», ανθρώπους δηλαδή της περιοχής, η ποιότητα του χιονιού αυτή τη φορά έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της το αυξημένο του βάρος, «νώτιο» το ονομάζουν, και εντοπίζεται κατά κύριο λόγο ως την Ελάτη και τα Στουρναραίικα, ενώ όσο ανεβαίνουμε αυτή αλλάζει και γίνεται πιο ελαφρύ, γεγονός που δυσκολεύει πιο πολύ στον αποχιονισμό, ενώ κινδυνεύουν και δέντρα με πτώσεις και σπάσιμο κλαδιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από πλευράς πολιτείας, η Περιφέρεια και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, επιχειρεί με 44 μηχανήματα σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού και 192 σε σύνολο Θεσσαλίας, από χθες το βράδυ κιόλας, διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς, ενώ ο Δήμος Πύλης και αρμόδια υπηρεσία της Πολ. Προστασίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Ζιάκα, βρίσκεται στο πεδίο με 15 συνολικά μηχανήματα, δικά της και μισθωμένα, προβαίνοντας σε αποχιονισμούς, κατά το μέρος που του αναλογεί.

Σύμφωνα με το χθεσινό έκτακτο δελτίο καιρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το φαινόμενο θα συνεχισθεί όλη μέρα σήμερα, ενώ εξασθένησή του προβλέπεται από τις μεσημβρινές, μεταμεσημβρινές ώρες, αύριο Τετάρτη 12/1, με βασικό χαρακτηριστικό του καιρού εκτός των άλλων και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Πέμπτη και μετά ο υδράργυρος θα μετακυλίσει και κάτω του μηδενός.

Ελάτη 

Elati (4)

Elati (3)

Elati (2)

Στουρναραίικα

Stoyrnareika (5)

Stoyrnareika (4)

Stoyrnareika (3)

Stoyrnareika (2)

Stoyrnareika (1)

Παλαιοκαρυά

palikaria

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…