IMG-20231101-WA0008

Με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της διαχρονικής, δημιουργικής συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς  όπου με χρηματοδότηση προϋπολογισμού ένταξης 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίστηκε ενεργειακά το κτίριο του Στρατηγείου. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και αφορούν:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας

-την ενεργειακή αναβάθμιση του Κτιριακού Συγκροτήματος όπου στεγάζονται το Στρατοδικείο-Αεροδικείο, το Στ΄ ΕΛΔΑΠ και το ΚΤΣ Λάρισας

-την προμήθεια μηχανημάτων έργου που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων και κινδύνων από φυσικές καταστροφές

– την προμήθεια  δύο γεφυρών Μπέλευ

Επιπλέον, το έργο της συντήρησης και  αποκατάστασης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χώρο του Στρατοπέδου της 1ης Στρατιάς χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια άριστη, ξεχωριστή και αποτελεσματική συνεργασία με την Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, προκειμένου ο μεγαλύτερος στρατιωτικός σχηματισμός της χώρας να συνεχίσει με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης.

Ειδικά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς το οποίο ξεκινήσαμε με τον τότε Διοικητή της 1ης Στρατιάς και σημερινό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αποτελεί  έργο -πιλότο για  την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών  και άλλων κτιρίων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη τη χώρα.

Στο πρόσωπο του Διοικητή της 1ης Στρατιάς εκφράζω τις ευχαριστίες μου στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τα αισθήματα ευγνωμοσύνης των πολιτών της Θεσσαλίας για την προσφορά τους στην πατρίδα, με την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ελευθερίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…