vryxelles2_ok_0

Ένα έτος μετά την εκκίνηση της Ουκρανικής κρίσης, οι πληθωριστικές πιέσεις που αφορούν την ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα λιπάσματα και τις εμπορευματικές μεταφορές εξακολουθούν να είναι οι κύριες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γεωργικές αγορές της ΕΕ.

Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει στην επόμενη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας των κρατών μελών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει επίσης και τα εξής:

  • Ανταλλαγή απόψεων για τη νέα δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας του τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας της ΕΕ.
  • Η τρέχουσα κατάσταση των διεθνών γεωργικών αγορών. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις σχέσεις με βασικούς εμπορικούς εταίρους, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.
  • Πράξη για την αποκατάσταση της φύσης: πτυχές της γεωργίας και της δασοκομίας. Η Σουηδική Προεδρία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της προτεινόμενης νομοθετικής πράξης για την αποκατάσταση της φύσης στη γεωργία και τη δασοκομία στην ΕΕ.
  • Μια νέα συμφωνία για τους επικονιαστές: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσε πρόσφατα για την προστασία των ειδών επικονιαστών.
  • Έκθεση της ομάδας προβληματισμού για το χοίρειο κρέας: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την έκθεση που έχει καταρτίσει η ευρωπαϊκή ομάδα προβληματισμού για το χοίρειο κρέας.
  • Το μέλλον του πρωτοκόλλου της ΣΣΒΑ ΕΕ-Μαρόκου: Η λετονική, η λιθουανική και η πολωνική αντιπροσωπία θα παρουσιάσουν πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύμπραξης βιώσιμης αλιείας μεταξύ της ΕΕ και του Μαρόκου.

Πηγή:agro24.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…