OLK (1)

Η Αγριελιά είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων σε υψόμετρο 720 μ. Η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας την επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Μαμαλή υψ. 1420μ.

Συνοδός και ξεναγός μας ο ορειβάτης Βασίλης Δεσίκος μέλος του ΣΠΟΡΤ ο οποίος κατάγεται από το χωριό και με μεγάλη χαρά θέλησε να μας δείξει τις ομορφιές του τόπου του.

Ξεκινήσαμε συνολικά δεκατρείς συνοδοιπόροι, κάποιοι για πρώτη φορά μαζί μας, ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής μέσα από δάσος δρυός διακοσμημένο από την μάνα φύση με κυκλάμινα και πολλά είδη μανιταριών.

Μετά από μιάμιση ώρα πορείας αλλάξαμε κατεύθυνση ανηφορίζοντας μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς που άρχισε να στολίζεται με υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα βαδίζοντας πάνω σε μαλακό χαλί φυλλωμάτων. Η ανάβαση συνεχίστηκε βγαίνοντας σε ξέφωτο ακόμη πιο ανηφορικό με την απορία που είναι η κορυφή, πόσο θέλουμε ακόμη;

Τελικά μετά από τέσσερις περίπου ώρες φθάσαμε στην πιο οργανωμένη κορυφή που έχουμε δει ποτέ γιατί εκεί κάθε χρόνο γίνονται αγώνες mountain. Το μέρος είναι περιφραγμένο και διαμορφωμένο για εκδηλώσεις με παγκάκια και τραπέζια και ένα μεγάλο δενδρόσπιτο.

Η ανακούφιση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων!

Συναντήσαμε μια μεγάλη παρέα νέων ανθρώπων που είχαν έρθει από την Βερδικούσσα και μας φιλέψανε γαλατοπιτα.

Ο Βασίλης μας κέρασε σοκολατάκι και τσίπουρο δικής του κατασκευής και αφού ξεκουραστήκαμε και βγάλαμε τις απαραίτητες, φωτογραφίες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής από άλλο μονοπάτι, κυρίως από δασικό δρόμο. Μερικοί από εμάς είχαμε κάνει τη διαδρομή προς την κορυφή από την περιοχή της τεχνητής λίμνης του Λογγά μαζί με συνορειβατες του ΣΠΟΡΤ πριν μερικά χρόνια που και τότε η ανάβαση διήρκεσε αρκετές ώρες.

Ευτυχώς ο καιρός υπήρξε σύμμαχος, στην ανηφόρα είχαμε συννεφιά και κατά την επιστροφή μας συνόδευε ο ήλιος. Ανακουφισμένοι φθάσαμε στην Αγριελιά μετά από δυόμισι ώρες. Στο καφενείο του χωριού μας περίμενε μια έκπληξη. Η κυρία Λούλα Τζιμούλα μας καλωσόρισε με το πιο όμορφο κέρασμα που μπορεί να γευτεί κάποιος στο χωριό. Υπεροχες σπιτικές πίτες που μας πρόσφερε και έγιναν ανάρπαστες.

Την ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευγενική χειρονομία της καθώς και τον Βασίλη Δεσίκο για την προθυμία του!

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

OLK (4)

OLK (3)

OLK (2)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…