URBAN SEV1

Με έμφαση στην ανάγκη για αλλαγές και ανασυγκρότηση μετά τις καταστροφές και στη χρήση εργαλείων για βελτίωση της καθημερινότητας, μετείχε ο Δήμος Τρικκαίων στο ετήσιο συνέδριο Urban Mobility Days 2023, στη Σεβίλλη, το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου 2023.

Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από την τ. αντιδήμαρχο Βασιλένα Μητσιάδη, η οποία από το 2019 παρουσιάζει στους ευρωπαίους εταίρους του  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του οργανισμού DG Move, πιλοτικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στα Τρίκαλα. Τα προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκαν δράσεις σχετικές με την κινητικότητα ενώ φέτος, η παρουσίαση αφορούσε σε δύο τομείς.

Ο ένας, οι δράσεις του Δήμου σχετικά με την κινητικότητα (π.χ., αύξηση των ποδηλατοδρόμων, το νέο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, ανακατασκευή γεφυρών) και το περιβάλλον, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων εντάχθηκε στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ.

Ο δεύτερος, η ανάγκη να αναπτυχθεί ένας νέος τρόπος για να ανασυνταχθεί η πόλη και τα χωριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες, δίνοντας έμφαση σε έργα ουσίας και σε ανασυγκροτήσεις που θα ωφελούν τον πολίτη. Η κ. Μητσιάδη ενημέρωσε τους συνέδρους για τις πλημμύρες και έδωσε έμφαση στο ότι, τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου, τρικαλινοί και τρικαλινές, αλλά και πολίτες από όλη τη Θεσσαλία, προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, μετά τη μεγάλη καταστροφή.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη να σχεδιαστούν, να προωθηθούν και να υλοποιηθούν  λύσεις σε διαφορετικά επίπεδα, για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις και τα χωριά, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και στον Δήμο Τρικκαίων.

URBAN SEV2

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…