ad41d023ae1d48ffa33759a884ab3fd7

Oι πρώτες συσκέψεις στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης, αλλά και στα γραφεία της οδού Πειραιώς, με το βλέμμα στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, έχουν ξεκινήσει

Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών εισέρχεται, με όλο και αυξανόμενη ένταση, η Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, που νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, θα επισκεφθεί αύριο την Καλαμάτα, προκειμένου να στηρίξει, με την παρουσία του, ακόμη μία «γαλάζια» υποψηφιότητα. Αυτή του Δημήτρη Πτωχού για την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Σε χρόνο παράλληλο, οι πρώτες συσκέψεις στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης, αλλά και στα γραφεία της οδού Πειραιώς, με το βλέμμα στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, έχουν ξεκινήσει. Με εκπεφρασμένο, σε όλους τους τόνους, στόχο να… βαφτούν και οι 13 περιφέρειες της χώρας με τα… χρώματα της Νέας Δημοκρατίας, οι συναντήσεις κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με τους υποψηφίους που στηρίζει η «γαλάζια» παράταξη γεμίζουν την ατζέντα της καθημερινότητας, ενώ αναμένεται να ενταθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

 Όταν και ο κομματικός μηχανισμός ανεβάσει κατακόρυφα ταχύτητες, καθώς θα απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες μέχρι το νέο… ραντεβού των πολιτών με τα εκλογικά παραβάν.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσημη ανακοίνωση της οδού Πειραιώς για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε χθες στην Ηρώδου Αττικού 19. Πέρα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χαρδαλιάς είχε διευρυμένες συζητήσεις με τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή:

– Η χάραξη της στρατηγικής για την εκλογική… μάχη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

– Τα δομικά συστατικά του προγραμματικού λόγου.

– Η προεκλογική καμπάνια και τα οργανωτικά ζητήματα.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης», έγραψε ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μάλιστα… πέφτει άμεσα στον αγώνα για τη «γαλάζια» νίκη στην Αττική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως πρώτο στόχο να αξιολογήσει του υποψήφιους με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι από αυτούς μοιράζονται το ίδιο όραμα για την επόμενη ημέρα της περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, το σήμα που έχει εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ηχηρό και θέτει ψηλά τον πήχη. «Ξέρετε και δεν το έχουμε κρύψει, ότι δίνουμε μία ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα στις 13 εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη των επόμενων περιφερειαρχών. Αυτό το κάνουμε διότι θεωρούμε τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης στη δρομολόγηση πολλών σημαντικών πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα… Είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνησή μας να μπορούμε να έχουμε περιφερειάρχες, οι οποίοι ενστερνίζονται ακριβώς αυτό το όραμά μας και με τους οποίους θα μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, έτσι ώστε να μπορούν οι ίδιοι να εργάζονται τελικά για το δικό σας το καλό», τόνισε ο πρωθυπουργός, από τη Μυτιλήνη.

Σε επίπεδο δήμων, χθες η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για την Αθήνα, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τη Θεσσαλονίκη και του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά.

Πηγή:thetoc.gr, Capital.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

40ημερο Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Αναγνώστου

40ημερο Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Αναγνώστου και ευχαριστίες στην τοπική Κοινότητα Δήμου …