TURKEY-ERDOGAN-1536x890

Αίσθηση προκάλεσε πρόσφατη ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού για πρώτη φορά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ήττας και αποχώρησης» του. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει συνηθίσει το ακροατήριο του – τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό – με δηλώσεις που να αμφισβητούν την ισχύ του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην τελευταία του ομιλία έκανε μια ιστορική αναδρομή, τονίζοντας πως «οτιδήποτε καλό και όμορφο» βρήκαν το προστάτεψαν και το ανέπτυξαν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε μάλιστα και… στην Τροία, λέγοντας πως «είναι το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί κι εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία. Η Ομήρου Ιλιάδα εξηγεί έναν αγώνα, που τα ίχνη του φτάνουν στο σήμερα».

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως για πρώτη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του. «Αν ο λαός πει στο καλό κι έρθουν οι επόμενοι, ας γκρεμίσουν όσα χτίσαμε».

Από την άλλη βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εξακολουθεί να υπόσχεται στον λαό καλύτερες μέρες, παρόλο που η τουρκική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πηγή:newsit.gr, με πληροφορίες από ΣΚΑΪ.

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτριος Κολοκύθας

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού και θείο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΕΤΩΝ 90 Θανόντα…