2542457

Ανάγκαζαν τον 54χρονο να δουλεύει γι΄αυτούς, τον «νοίκιαζαν» σε άλλους, τον είχαν κλεισμένο σε ένα βαν, υποσιτισμένο ενώ από τους ξυλοδαρμούς παρουσιάζει κινητικά προβλήματα.

Απίστευτη υπόθεση σύγχρονης δουλείας με το θύμα να εργάζεται σαν σκλάβος επί 17 χρόνια, ήρθε στο φως στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, τέσσερα άτομα έχουν προσαχθεί από την περιοχή Μπραγκάνσα ενώ όπως αναφέρεται στην δικογραφία το θύμα, ένας 54χρονος, που υφίστατο σωματική και ψυχολογική κακοποίηση εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, είχε πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της «μίσθωσης» σε τρίτους για αγροτικές εργασίες.

Το θύμα αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες και δεν είχε οικογενειακή υποστήριξη. Δεν πληρωνόταν για την εργασία του και κάθε κίνησή του ελεγχόταν από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα του 54χρονου, σύμφωνα με τις αρχές.

Περιγράφοντας τις «εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης», η αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας κοιμόταν μέσα σε βαν, υποσιτιζόταν και δεν του προσφερόταν η παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Οι κατηγορούμενοι δεν του επέτρεψαν ποτέ να λάβει ιατρική φροντίδα, ακόμη και όταν είχε σοβαρό ατύχημα», υπογραμμίζεται.

Παρότι οι τραυματισμοί του έχουν προκαλέσει κινητικά προβλήματα, κατάφερε να διαφύγει και τώρα λαμβάνει φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό, σημείωσε η πορτογαλική αστυνομία.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία: Προσλήψεις αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου

Σε νέες προσλήψεις προχωρούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Τ…