pat xard

Ομαλά εξελίχθηκε η αλλαγή της «γαλάζιας» σκυτάλης στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης «παραμέρισε» για να περάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, που είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Πατούλης ετοιμαζόταν να διεκδικήσει μία δεύτερη σερί θητεία στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά το «αυτογκόλ» που έβαλε με το ζεϊμπέκικο, έφερε από τη μία στιγμή στην άλλη στο προσκήνιο και σε ρόλο μνηστήρα, τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έλαβε αυτός την υποψηφιότητα από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να του δώσει τελικά το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου.

Το ζεϊμπέκικο εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γιώργο Πατούλη.

Οι χορευτικές του φιγούρες έφεραν ξανά στο προσκήνιο και τις εικόνες παράλυσης της Αττικής στα χιόνια του Ιανουαρίου του 2022. Ποιος δεν θυμάται τους εγκλωβισμούς εκατοντάδων οδηγών στην Αττική Οδό και τον αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων.

Με τις περιφερειακές κάλπες του φθινοπώρου, λοιπόν, να πλησιάζουν, ήταν σχεδόν αναμενόμενο σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία να κάνει στροφή, στηρίζοντας τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 29 – 30 Ιουλίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όταν ο έτερος επίδοξος μνηστήρας, Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε ότι θέλει να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στον Δήμο Γλυφάδας.

Το πρωί της Δευτέρας, 31 Ιουλίου, το χρίσμα επισημοποιήθηκε, με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που ανέφερε: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Αμέσως μετά, στο πλαίσιο της πολιτικής ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την προσδοκία πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης θα σεβαστεί την απόφαση του κόμματος, όπως και έγινε.

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωνε λίγο αργότερα την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και δήλωσε ότι θα στηρίξει το πρόσωπο που επελέγη, δηλαδή τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μου. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία για τον ίδιο δεν αποτελεί «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη.

Κι αν για τον έναν, τον Γιώργο Πατούλη δηλαδή, η πόρτα έκλεισε, για τον άλλον, όμως, άνοιξε διάπλατα.

Αυτό καταδεικνύουν και τα πρώτα μηνύματα κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στα social media, υπέρ του νέου υποψηφίου και προσώπου των ημερών, το οποίο φυσικά ακούει στο όνομα, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση για την απόσυρση Πατούλη από την κούρσα

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (31.07.2023), ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για την απόφασή του να αποσυρθεί από τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια βγήκε η επίσημη ανακοίνωσή του.

Πηγές του Μαξίμου μιλούσαν για μία πολιτικά ώριμη και παραταξιακά ενωτική στάση του Γιώργου Πατούλη, που ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης, αλλά και της πολιτικής συγκυρίας.

Πηγή:newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Φήκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο Ευάγγελος Μπουρλιός

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΟΥΡΛΙΟ ΕΤΩΝ 82…