RICCIOTTI-ODYSSEE-FB-event-cover-image

26 Οκτωβρίου 2023 – 17:00 , ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Το σύνολο Ricciotti είναι μια συμφωνική ορχήστρα του δρόμου από την Ολλανδία που παίζει για άτομα που δεν εκτίθενται συχνά στη συμφωνική μουσική. Από το έτος ίδρυσής του , το 1970,  παίζουν παντού και για όλους. Τους συναντά κανείς στο δρόμο, σε προσφυγικά κέντρα, σε αεροπλάνα, σε φυλακές και στο εξωτερικό.

 Η ορχήστρα αποτελείται από 43 νέους και ενθουσιώδης επαγγελματίες εθελοντές και ερασιτέχνες μουσικούς.

Οι περιοδείες του Ricciotti γίνονται τρεις φορές το χρόνο. Φέτος για την περίοδο 22 εως 30- Οκτωβρίου  βρίσκονται στην Ελλάδα και δίνουν παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Ένας σταθμός στο ταξίδι τους, την Οδύσσεια όπως το  ονομάζουν είναι και η πόλη της Καλαμπάκας . Το σύνολο Ricciotti θα βρεθεί στη Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων και θα παίξει για όλους την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:00 στον αύλειο χώρο της Μουσικής Σχολής. 

Η συναυλία είναι ανοιχτή σε όλους , σπουδαστές της σχολής , δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας. 

 

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μουσική από διαφορετικά στυλ και πολιτισμούς.

Παρουσιάζουν κλασικούς συνθέτες όπως ο Mozart, ο Glass και ο Σπυρίδων Σαμαράς , αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης  και ο  Μάνος Χατζιδάκις .

 Υπάρχουν όμως και πρεμιέρες από σύγχρονους συνθέτες όπως η  Εύη Σαμμούτη, ο  Maarten Bauer, και η Καλλιόπη Τσουπάκη. 

Το πρόγραμμά τους επίσης περιλαμβάνει Τζαζ μουσική γραμμένη από Έλληνες μουσικούς όπως ο Γ.  Κοντραφούρης και ο Π. Κλαμπάνης.

Οδύσσεια του Ricciotti.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε επίσης αποσπάσματα από το έργο «Οδύσσεια»  του Ricciotti , στο οποίο  οι διασκευαστές δημιούργησαν συνθέσεις που ενσωματώνουν τον επιτάφιο του  Σεκίλου , το παλαιότερο σημειωμένο κομμάτι από την Αρχαία Ελλάδα. 

Οι ίδιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το ταξίδι  και τις παραστάσεις  τους στην Ελλάδα και εξηγούν το γιατί:

Η Ελλάδα, η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, υπήρξε μια άπειρη πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες. Οι φιλόσοφοι, η μυθολογία, η ένδοξη ιστορία και η  γεωγραφική θέση μεταξύ ανατολής και Δύσης αποτελεί μια  έκκληση στη φαντασία.  Επίσης υπάρχουν πολλά ακόμη να ανακαλύψουμε στη μουσική της περιοχής αυτής. . 

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η ατυχία της Ελλάδας τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή: φυσικές καταστροφές, προσφυγική κρίση (που αφορά όλη την Ευρώπη ) και τέλος μια καταστροφική οικονομική κρίση. Το σύνολο Ricciotti θέλει να προσφέρει λίγη ανακούφιση και χαρά με τη μορφή μιας συναυλίας για όλους! 

 

 Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Γεώργιος Θώμος

Η Δ/ντρια Κουτσαλιάρη Όλγα

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…