rasmus

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+  του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων,  ‘’Ενα σχολείο για όλους” με κωδικό 2022-1- EL01 – KA122-SCH-000072788,   ομάδα εκπαιδευτικών του  Σχολείου επιμορφώθηκε   στο Ινστιτούτο INFOL στη Ρώμη.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν  εβδομαδιαία  σειρά μαθημάτων με θέμα ΄’Ένα  Ευρωπαϊκό Σχολείο για όλους”.

Η επιμόρφωση βασίστηκε κυρίως  στην ενεργητική συμμετοχή των επιμορφούμενων σε εργαστηριακά μαθήματα. Η θεωρητική κατάρτιση των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα προηγήθηκε της βιωματικής προσέγγισης. Οι άξονες στους οποίους βασίστηκε η επιμόρφωση ήταν οι εξής: πολυπολιτισμικές τάξεις, antibullying  πρακτικές, στερεότυπα, συμπερίληψη και ενσυναίσθηση. 

Η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί  και ένα πρότυπο κέντρο νεότητας (Ma-Τe-Μu), το οποίο ειδικεύεται σε πρωτοποριακές-καινοτόμες δραστηριότητες συμπερίληψης απευθυνόμενο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

Η ομάδα επέστρεψε ενθουσιασμένη και πρόθυμη να μεταδώσει τη νεοαποκτηθείσα γνώση στους υπόλοιπους συναδέλφους και να ενσωματώσει τις  προοδευτικές ιδέες και πρακτικές στη διδασκαλία στο σχολείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αυτήν τη φάση της  επιμόρφωσης ήταν οι:   Σμιξιώτη Φανή, Δ/ντρια του σχολείου, Καραθανάση Σταματία, συντονίστρια του ERASMUS, Γραδούλα Άντα, Παρδάλης Βασίλειος και Τζιοβάρα Κωνσταντίνα. 

Τα προγράμματα ERASMUS για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολύτιμα στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών αλλά και της προσωπικότητάς των. Μέσα απ’ όλες αυτές τις δραστηριότητες ευεργετούνται και βελτιώνονται και οι μαθητές/τριές  μας που είναι και οι τελικοί αποδέκτες.

IMG-20230707-WA0022

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…