niki-kerameus-702x459

Κεραμέως για βάσεις-νέους μόνιμους διορισμούς-νέο ολοήμερο σχολείο-νομοσχέδιο ΑΕΙ-Πανεπιστημιακή Αστυνομία-Συνέντευξη στο κανάλι OPEN.

Κεραμέως για βάσεις

“Καταβάλλεται προσπάθεια πριν από το δεκαπενταύγουστο να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα, τις βάσεις, των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022″.

Τα παραπάνω δήλωσε στο OPEN, στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως. Πού θα πέσουν οι βάσεις Αναφορικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν πώς θα πέσουν οι βάσεις, δήλωσε πως μπορεί να υπάρξει κάποια μείωση στις περιζήτητες σχολές.

Προς ψήφιση το Πρόγραμμα του νέου Ολοήμερου σχολείου

Για το Ολοήμερο σχολείο ανέφερε πως το Πρόγραμμά του θα ψηφισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα.

Περίπου 3.300 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το νέο Ολοήμερο

Η στόχευση μας είναι διττή,  αφενός η αναβάθμιση του σχολείου, αφετέρου, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, να συνδράμουμε την οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενους γονείς,  δήλωσε η Υπουργός, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν  περίπου 3.300 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις ανάγκες επέκτασης του ολοήμερου σχολείου.

Νέοι διορισμοί μέσα στο καλοκαίρι Για τους νέους διορισμούς ανέφερε πως σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών των τελευταίων δύο ετών στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, προχωρούμε με περισσότερους από 8.500 επιπλέον μόνιμους διορισμούς μέσα στο καλοκαίρι. Ψήφιση ν/σ ΑΕΙ μέσα στον Ιούλιο Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ανέφερε πως στόχος είναι να ψηφισθεί εντός του μηνός Ιουλίου και αυτή τη στιγμή είμαστε στα τελευταία στάδια ενσωμάτωσης.

Για τις αντιδράσεις ανέφερε πως οι περισσότερες εστιάζονται στην εκλογή πρυτάνεων, κάτι που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους φοιτητές και τους γονείς τους. Εκδοση Π.Δ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δήλωσε πως αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος ώστε να εφαρμοσθεί στα 4 Πανεπιστήμια που προβλέπεται.

Πηγή: www.especial.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…