Home Πολιτικά Κασσελάκης για το «κρατίδιο της Τουρκίας»: Ήμουν κουρασμένος και άυπνος – Θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά

Κασσελάκης για το «κρατίδιο της Τουρκίας»: Ήμουν κουρασμένος και άυπνος – Θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά

0
3962565_252863_405608_type13262

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θέλησε να διορθώσει  με νέα δήλωση, τη χθεσινή του αναφορά για τα τα κατεχόμενα τα οποία αποκάλεσε κρατίδιο της Τουρκίας.

Η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

 Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Κασσελάκης: «Κρατίδιο της Τουρκίας» αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

«Κρατίδιο της Τουρκίας» αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω. Η ατάκα αυτή προκάλεσε αίσθηση.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, του κρατιδίου του δικού τους. Αντί να απαντάει επί τόπου». Τότε ένας από τους δημοσιογράφους τον ρώτησε αν εννοεί το ψευδοκράτος, και ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ τα μάζεψε, λέγοντας: «ναι, το ψευδοκράτος».

«Όπως ο κ. Ερντογάν είχε αναγνωρίσει την μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Αναφερόμενος στην στρατιωτική θητεία, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε: «Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για την δεύτερη γραμμή και για όλον το συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Η θητεία θα γίνει σε συνεννόηση με την κοινωνία.

Ο σκοπός είναι να μην χάνει ένας νέος 9 μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά, μη παραγωγική. Η κοινωνική θητεία πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Ο χρόνος που ξοδεύει ένας ενήλικας όταν μπαίνει στην θητεία του πρέπει να είναι παραγωγικός. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Έχει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής

Για άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου μετά την αναφορά του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο» της Τουρκίας.

Σε δήλωση που έκανε τη νύχτα και πριν τη διορθωτική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη, η κα. Αχτσιόγλου είπε: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απογευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος ειναι «κρατίδιο τους» (δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασελακης θα ανακαλέσει τη δήλωση του.

Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Για το καλό όλων μας».

Πηγή:real.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …

kefir olympos

Syneteristiki tapeza Trikalwn

ESPA 2021-2027

ennodeia

Euroamax

TAXI στην Πύλη

Apostolikas Geoponos

Ververas

Pigi market