Pap Kat

Την πόρτα του Υπουργείου Υποδομών πέρασε το πρωί της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου 2023, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, για να υποβάλει στους αρμόδιους Υφυπουργούς τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης στον νομό.

Πρώτη προτεραιότητα, που τέθηκε στον Υφυπουργό κ. Ταχιάο, ο οποίος συμμετέχει και στο συντονιστικό κέντρο της Λάρισας, είναι ο άμεσος έλεγχος στατικότητας και η πιθανότητα προσωρινής αποκατάστασης της γέφυρας της Διάβας, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, να διερευνηθεί η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων ελαφρού τύπου και να επιταχυνθεί η αποκατάσταση της διασύνδεσης με τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Μετεώρων. 

Η Βουλευτής έθεσε υπ’όψιν του Υφυπουργού την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των έργων υποδομής, όσο ακόμα οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, παραθέτοντας του, μάλιστα, φάκελο με φωτογραφικά ντοκουμέντα των βιβλικών καταστροφών που έχουν υποστεί πολυάριθμοι οικισμοί, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη να αναδειχθεί το μέγεθος της ζημίας που βαραίνει τον νομό, καθώς πολλοί κάτοικοι έχουν βρεθεί χωρίς ιδιωτική κατοικία και βασική πηγή εισοδήματος.

Ο κ. Ταχιάος δεσμεύτηκε για άμεση αποστολή κλιμακίου με επικεφαλής τον κ. Σπινάσα, Διδάκτωρ Πολιτικό Μηχανικό του ΕΜΠ, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα της στατικότητας της γέφυρας Διάβας, ενώ συμφώνησε πως είναι υψίστης σημασίας η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι υποδομές εντός των ορίων του νομού.

Η κ. Παπακώστα, συναντήθηκε ακόμα με την Υφυπουργό κ. Αλεξοπούλου, στην οποία έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης των τοπικών ομάδων μηχανικών  χαρακτηρισμού καταλληλόλητας κτηρίων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου και ενημέρωσης των πολιτών

Επιπλέον, εισηγήθηκε την μείωση της γραφειοκρατίας, με την υιοθέτηση υπηρεσίας «μίας στάσης» για άμεσες ενέργειες επιδότησης ανακαινίσεων, την παράταση της δωρεάν διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των σιδηροδρομικών συνδέσεων Καλαμπάκας-Παλαιοφάρσαλου-Αθήνας, που βρίσκονται σε παύση εργασιών, θέμα το οποίο θα θέσει ξανά στα αρμόδια στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…