3

Να μην υποτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής του Νομού Τρικάλων, επιδιώκει διαρκώς η Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία συνεχίζει τις επαφές της με Υπουργεία και φορείς, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την στήριξη και άμεση αποκατάσταση των πληγέντων. 

Μετά το Υπουργείο Υποδομών, όπου βρέθηκε το πρωί σε συναντήσεις με τους Υφυπουργούς κ.κ. Ταχιάο και Αλεξοπούλου, για τα θέματα της επισκευής της γέφυρας της Διάβας, αλλά και της αποκατάστασης του οδικού δικτύου, η Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατσαφάδο, στον οποίο έθεσε τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν προκύψει, τόσο από τις αφύλακτες πλημμυρισμένες οικίες, όσο και από την παράνομη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία μεταφορά νεκρών ζώων από ιδιώτες

Η κ. Παπακώστα, αιτούμενη την αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού που έχει διατεθεί ήδη από το Υπουργείο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την αύξηση των περιστατικών «πλιάτσικο» στις εγκαταλελειμμένες οικίες των οικισμών που έχουν πληγεί. Παράλληλα, τόνισε πως είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας, να τηρηθούν στο ακέραιο τα πρωτόκολλα για την απομάκρυνση, ταφή και καύση των νεκρών ζώων, γι’αυτό και χρειάζεται αυξημένα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης των οδικών δικτύων μέσω των οποίων διακινούνται παρανόμως από ιδιώτες. 

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της αποστολής του αστυνομικού σώματος, η Βουλευτής διεκδίκησε την άμεση παροχή ατομικών μέτρων προστασίας για όλο το προσωπικό, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κίνδυνο για την υγεία τους. Τέλος, ο κ. Κατσαφάδος ενημερώθηκε για τα τεχνικά ζητήματα τόσο των κτηριακών εγκατάστασεων όσο και του εξοπλισμού και του τηλεφωνικού δικτύου, τα οποία δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία των διευθύνσεων ασφαλείας και την μεταξύ τους επικοινωνία.  

Στη συνέχεια, και στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής υποστήριξης που διεκδικεί, η Βουλευτής, επισκέφθηκε το γραφείο του κ. Πρωτοψάλτη, Προέδρου της Δ.Υ.Π.Α., με τον οποίο συζήτησε εκτενώς για την κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου ανεργίας, ως αποτέλεσμα των ολικών καταστροφών που υπέστησαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες του νομού. 

Με την παράταση που δόθηκε στην διάρκεια των δελτίων ανεργίας, οι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα, έχουν για την ώρα λάβει σχετική πρόνοια, ενώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα επισκεφθεί η Βουλευτής εντός της εβδομάδος, θα γίνει προσπάθεια για την παράταση όλων των επιδομάτων που λήγουν εντός Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ζητήθηκε και η ενίσχυση των κινήτρων που δίδονται προς τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, για να διευκολυνθεί η επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων.

Τέλος, η Βουλευτής, αιτήθηκε την ένταξη των τουριστικών καταλυμάτων του νομού Τρικάλων, σε ειδική κατηγορία στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με παροχή έως 10 διανυκτερεύσεων έναντι 6 που ισχύει έως σήμερα, για ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, θέμα το οποίο θα θέσει υπ’όψιν και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλου. 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…