gourgoulianis (1)

Με έντονο ενδιαφέρον, αλλά και πολύ κόσμο, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του ΔΣ του Δημαρχιακού Καταστήματος του πρώην Καποδιστριακού Δ. Γόμφων στην Λυγαριά, η επίκαιρη Ημερίδα Ιατρικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Πλησιάζοντας το τέλος της πανδημίας», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πύλης, την Ελληνική Πνευμολογική Εταιρία, την 5η Υ.Πε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και με την Πνευμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσημος  προσκεκλημένος ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης,  Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συντονιστής κατά την όλη διαδικασία ο Δ/ντής του ΚΥ Πύλης κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Γουργουλιάνη για την σημερινή του παρουσία, δίνοντας τον λόγο στον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα και κατόπιν στον κεντρικό ομιλητή της Ημερίδας τον κ. Κ. Γουργουλιάνη.

Ο Δήμαρχος αρχικά στην ομιλία του αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που παρήχθη από πλευράς της Αντιδημάρχου Υγείας κας Χαράς Καλιώρα, αναφορικά με την τοποθέτηση 14άρων απινιδωτών σε ΤΚ του Δήμου Πύλης, καταστώντας τον Δ. Πύλης, μοναδικό στην Ελλάδα σε κάτι τέτοιο, αλλά & στην αγαστή συνεργασία της Δημ. Αρχής με τον πρώην Δ/ντή του ΚΥ Πύλης κ. Μιχ. Βενιζέλο, αλλά & το νυν κ. Κουτσονάσιο, πράγματα τα οποία καταδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στο κομμάτι της Υγείας σε επίπεδο Δήμου.

Κατόπιν ο Δήμαρχος χαιρέτησε την παρουσία του Καθηγητή κ. Κ. Γουργουλιάνη στον Δ. Πύλης, σε μια πολύ σημαντική Ημερίδα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο Καθηγητής, διακόνισε και διακονεί την Επιστήμη, υπηρετώντας την κοινωνία, τον άνθρωπο, το πρόσωπο. Και στην περίπτωση της πανδημίας με σοβαρότητα & επιχειρήματα, βοήθησε ώστε να υπάρχει σωστή πληροφόρηση γύρω από το πρόβλημα που λέγεται «κορονοϊός».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Καθηγητής, ο οποίος με περισσή διάθεση και αρκετή δόση χιούμορ σε αρκετές στιγμές της ομιλίας του, θέλησε να δώσει στον κόσμο με απλά λόγια & παραδείγματα μέσα από την Ιστορία, ότι ιώσεις με την μορφή Πανδημίας, υπήρξαν,  υπάρχουν & θα συνεχίζουν να υπάρχουν, φτάνει να αντιμετωπίζονται από τον κόσμο & την επιστήμη, με ψυχραιμία, χωρίς αμετροεπείς φοβίες & προπαντός με την φωνή της λογικής, που εμπεριέχει & την σωστή δόση αλήθειας.

Ο κ. Γουργουλιάνης θεώρησε τον εαυτό του τυχερό, που έζησε στην εποχή της Πανδημίας του κορονοϊού, διότι πανδημίες σαν κι αυτή, συμβαίνουν κάθε εκατό χρόνια, για τις οποίες όλοι μάθαιναν από την ιστορική βιβλιογραφία, ενώ πολύ σημαντικό για έναν επιστήμονα να την ζήσει κιόλας.

Σχετικά με τον αν πλέον βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της πανδημίας, ανέφερε πως από τον Ιανουάριο είμαστε στην αρχή της ενδημικής φάσης της πανδημίας, κάτι που σημαίνει πως νοσηρότητα θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι όμως με την σοβαρότητα που τη γνωρίσαμε έως τώρα & θα ταλαιπωρήσει ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας & με υποκείμενα νοσήματα.

Συμπερασματικά & στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γουργουλιάνης κατέληξε λέγοντας πως «Πρέπει να εμβολιαστούν οι ευάλωτοι, να αρχίσουμε να ζούμε φυσιολογικά, να αποβάλουμε τις φοβίες μας και οι άνθρωποι στο σύστημα Υγείας να προετοιμαστούν για να προστατέψουν τους ανθρώπους αυτής της ηλικίας» και έκλεισε με ένα αισιόδοξο πως άλλη πανδημία δεν θα ξαναζήσουμε και χαριτολογώντας ευχήθηκε στο κοινό να τα «εκατοστήσει», καθώς στην αρχή της ομιλίας του, ανέφερε πως η Ιστορία έδειξε ότι πανδημίες έχουμε κάθε εκατό χρόνια περίπου και δεν υπάρχει περίπτωση στο «καπάκι» να ξαναζήσουμε άλλη μία ανάλογη σαν αυτή του κορονοϊού.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής Δ/τής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας κ. Ηλ. Τσιαούσης, η Αντιδήμαρχος Υγείας κα Χαρά Καλιώρα, ο επικεφαλής από το «Οραμα Πύλης» κ. Θ. Χήρας, η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατ. Παπακώστα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ντ. Μπάρδας & Χρ. Γακόπουλος, καθώς & η νέα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κα Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου.

Με το πέρας της Ημερίδας και στον χώρο του ισογείου του κτιρίου, πραγματοποιούνταν rapid tests & δωρεάν σπιρομέτρηση στον κόσμο που παραβρέθηκε, που αναμφίβολα αποτελεί την απλούστερη, αλλά και πιο συνήθης ιατρική εξέταση που γίνεται από τους πνευμονολόγους και η οποία δίνει σημαντικές πληροφορίες για τους πνεύμονες, αλλά και την αναπνευστική λειτουργία γενικότερα.

Στην ημερίδα εκτός των προαναφερόμενων παραβρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Τζιορτζιώτης, & Χρ. Ζιάκας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κα Λ. Οικονόμου, ο Δ/τής του ΓΝ Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ΔΕ Γόμφων κ. Αχιλ. Γκουγκουματης, οι πρόεδροι των ΤΚ Λυγαριάς, Πηγής, Παλ/ήρου & Γόμφων κ.κ. Βησ. Τσιώκος, Χρ. Μαυρογιάννης, Θ. Μπουτζιώλης & Κ. Ποντίκας αντίστοιχα, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγ. Κουτής, Θ. Χήρας και Ν. Γουλιώτης, καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός.

gourgoulianis (15)

gourgoulianis (14)

gourgoulianis (25)

gourgoulianis (24)

gourgoulianis (23)

gourgoulianis (22)

gourgoulianis (21)

gourgoulianis (20)

gourgoulianis (19)

gourgoulianis (18)

gourgoulianis (17)

gourgoulianis (16)

gourgoulianis (43)

gourgoulianis (41)

gourgoulianis (40)

gourgoulianis (38)

gourgoulianis (37)

gourgoulianis (36)

gourgoulianis (35)

gourgoulianis (34)

gourgoulianis (33)

gourgoulianis (32)

gourgoulianis (31)

gourgoulianis (30)

gourgoulianis (29)

gourgoulianis (28)

gourgoulianis (26)

gourgoulianis (13)

gourgoulianis (12)

gourgoulianis (11)

gourgoulianis (10)

gourgoulianis (9)

gourgoulianis (8)

gourgoulianis (7)

gourgoulianis (5)

gourgoulianis (4)

gourgoulianis (3)

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…