Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-16 104453

Πώς «διάβασαν» στην Κουμουνδούρου και στη Χαριλάου Τρικούπη τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά και την ολοκλήρωση του β’ γύρου

Μετά από αρκετό καιρό στην Κουμουνδούρου καταγράφηκαν χαμόγελα χθες το βράδυ. Όχι γιατί πέτυχαν κάποιο καλό αποτέλεσμα, αλλά για τις ήττες που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία. Πηγές έκαναν λόγο για «μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων,  ρωγμή στην αλαζονεία, την μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη». Όπως τόνιζαν «βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο)».

Πιο ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση έκαναν λόγο για μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, στον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας. Στο πολιτικό μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται, όπως τόνιζαν, η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Από την Κουμουνδούρου επεσήμαναν πως στη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η  επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στην μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στην γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής. «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας «καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας».

Επεσήμαναν και τη νίκη των  προοδευτικών δυνάμεων στον δήμο Θεσσαλονίκης με την θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη,  που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ  στον δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο.

Μεγάλη ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ

Από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούσαν για εμφανή πολιτικά συμπεράσματα με τις νίκες στην Αθήνα, αλλά κα την ήττα του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη από τα πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια που σχηματίστηκαν. Όπως υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ. Για τον πρώτο δήμο της χώρας σχολίαζαν πως «ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ». Είναι σαφές πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει πλέον τον βηματισμό του για να αποδείξει πως αποτελεί την εν δυνάμει αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr (Αντώνης Αντζολέτος)
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…