dias2019

Κινηματογραφική καταδίωξη που έληξε εξίσου επεισοδιακά με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού έγινε το βράδυ της Δευτέρας (30/10) στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pelop.gr, οδηγός μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού αγνόησε σήμα για έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γούναρη, πάτησε γκάζι και συνέχισε την πορεία του.

Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη του μοτοσικλετιστή, ο οποίος -όπως προέκυψε στη συνέχεια- ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις της «νύχτας» και για οπλοκατοχή.

 Ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε τουλάχιστον 4 κόκκινα φανάρια, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

«Τώρα θα σας δείξω»

Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι και την οδό Σισσίνης, όπου ο μοτοσικλετιστής «εγκλωβίστηκε» σε στενό, οπότε και δεν δίστασε να αναπτύξει ταχύτητα και να εμβολίσει τη μηχανή της ΕΛΑΣ τραυματίζοντας στον πόδι αστυνομικό, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο, όταν ο μοτοσικλετιστής ένιωσε ότι τα περιθώρια στενεύουν, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας τους «τώρα θα σας δείξω».

Συνελήφθη και διαπιστώθηκε πως δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το όχημά του ήταν ανασφάλιστο.

Το βαρύ παρελθόν του
Ο άνδρας κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί 7 φορές, έχοντας σχηματισθεί σε βάρος του ισάριθμες δικογραφία για οπλοκατοχή, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σε μια περίπτωση μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, «έδωσε το παρών στην Αστυνομία, φέροντας μαζί του όπλο».

Για το χθεσινοβραδινό περιστατικό σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθορά ιδιοκτήσιας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Για το συμβάν ανακοίνωση εξέδωσε και η Αστυνομία, στην οποία αναφέρει:

«Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, δεν συμμορφώθηκε σε υποδείξεις των αστυνομικών για έλεγχο.

Ο συλληφθείς εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, ενώ προκειμένου να διαφύγει εμβόλισε τους αστυνομικούς με την μοτοσικλέτα του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο ελαφρύς τραυματισμός ενός αστυνομικού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης».

Πηγή:.madata.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…