Malelis

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ ολοκληρώνει τις κινήσεις στη γραμμή των ψηλών

 

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Φώτη Μαλέλη στο ρόστερ της ομάδας μας. 

Ο Αθηναίος αθλητής προσθέτει ύψος και ενέργεια στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας, η οποία με αυτή τη συμφωνία, ολοκληρώνει την ενίσχυσή της στη front line.

Ο Φώτης είναι 26 ετών (γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1997) και με ύψος 2,05μ. αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ. Από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, μεταπήδησε στις ΗΠΑ όπου αρχικά φοίτησε στο λύκειο του Arlington στη Φλόριντα. To καλοκαίρι του 2016  εισήχθη στο κολεγιακό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος στο Saint Thomas. Κατά την τριετή του θητεία στο NCAA, μέτρησε 7.6 πόντους και 3.9 ριμπάουντ μ.ο, με την αγωνιστική περίοδο 2017-18 να είναι και η πιο αποδοτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αριθμώντας 9.1 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 1.16 ασίστ μ.ο.

Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στην Basket League, σημειώνοντας 3.5 πόντους και 1.5 ριμπάουντ μ.ο. Κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-21, φόρεσε τη φανέλα της Δάφνης Δαφνίου στην Α2 Εθνική κατηγορία, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και καταγράφοντας 10.7 πόντους και 6.7 ριμπάουντ μ.ο. 

Η Α.Ε. Ψυχικού αποτέλεσε τον πιο πρόσφατο σταθμό στην καριέρα του, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε τη διετία 2021-23 στην Α2 Εθνική κατηγορία. Με το Ψυχικό, ο 26χρονος φόργουορντ πανηγύρισε την άνοδο στην Basket League τη σεζόν 2021-22, ως φιναλίστ της κατηγορίας πίσω από τον πρωταθλητή Α.Σ.Κ. και μέτρησε 7 πόντους και 3.2 ριμπάουντ μ.ο. Πέρυσι και με την ομάδα της Αθήνας να μη δηλώνει συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, ο Φώτης παρέμεινε στο δυναμικό της κι έφτασε μαζί της μια ανάσα από τη δεύτερη διαδοχική άνοδο, οδηγώντας την ως το Final Four της διοργάνωσης που πλέον φέρει την ονομασία Elite League, με 7.4 πόντους και 3.4 ριμπάουντ μ.ο.

Καλωσορίζουμε τον Φώτη στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …