PHOTO-2023-10-31-16-11-59

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΛΑΣΥ για την εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών στην περιοχή του Μαυροβουνίου, ανάμεσα σε  Βένετο και Κανάλια και για την αποκατάσταση της αλήθειας  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη διευκρινίζει τα εξής: 

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας καταψήφισε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση της 30-9-2021, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Μαυροβούνι» συνολικής ισχύος 80 MW  και συνοδά υποστηρικτικά έργα» του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην  τοποθέτησή του, δήλωσε  κατηγορηματικά αντίθετος στην επιχειρούμενη επένδυση, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα στο οικοσύστημα της Κάρλας. Κατά της ΜΠΕ ψήφισε η Περιφερειακή Αρχή και συνολικά 41  περιφερειακοί σύμβουλοι. Υπέρ ψήφισαν ο κ. Δ. Κουρέτας και οι σύμβουλοι Κ. Νούλας, Χρ. Τσαγανού και Ι. Ψαχούλας (απόφαση α.α. 203).

Στην τοποθέτησή του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Κάρλα, πιστεύω ότι  πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν αυτά τα έργα στο περιβάλλον της λίμνης που έχουμε αποκαταστήσει, όπου έχουν επιστρέψει 184 είδη πουλιών και όπου δημιουργείται μια περιοχή παρατήρησης της φύσης και της ορνιθοπανίδας.

Κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Εμείς, πιστεύουμε ότι το έργο  αυτό, που χωροθετείται κατά 60% προς της πλευρά της Κάρλας και κατά 40% προς την πλευρά του Παγασητικού  δημιουργεί πρόβλημα στο οικοσύστημα».

Δείτε την Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πατώντας… ΕΔΩ: 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…