Hara 2

Oκτώβριος 2021

«ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ»

Η 25η Οκτώβρη σηματοδοτήθηκε ως η «Παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου Μαστού» γυναικών.

Η φωταγώγηση σε ροζ χρώμα του πιο χαρακτηριστικού διατηρητέου μνημείου του Δήμου Πύλης, της τοξωτής Γέφυρας, ευελπιστούμε να γίνει ο «φάρος» ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού, για προληπτικό έλεγχο έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και «φως συμπαράστασης», στον αγώνα επιβίωσης των νοσούντων γυναικών!

toksoti

Ο καρκίνος του μαστού , δυστυχώς είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 θα αναπτύξει καρκίνο μαστού κάποια φορά στη ζωή της. Στην Ελλάδα τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι περίπου 1600, με στοιχεία του Υπουργείο Υγείας.

Ενθαρυντικό είναι , πως στην πρώιμη διάγνωση, πριν εξαπλωθεί η νόσος τα ποσοστά επιβίωσης ξεπερνούν το 95% !!!

Γιατί λοιπόν, παρ όλη την πρόοδο της επιστήμης, στη διάγνωση & τη θεραπεία, ο καρκίνος μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενων με τους γυναικείους καρκίνους?

Ας δώσουμε λοιπόν, λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας, να πραγματοποιήσουμε τη μηνιαία αυτοεξέταση των μαστών μας, τη σωστή πληροφόρηση-κλινική εξέταση από επαγγελματία υγείας & φυσικά την πραγματοποίηση μια τόσο απλής απεικονιστικής εξέτασης της ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ !!!

«ΥΓΕΙΑ» σημαίνει το «προλαμβάνειν», παρά το «θεραπεύειν»

Χαρά Καλιώρα

Αντιπρόεδρος ΟΚΠΑΔ Δ. Πύλης

Γενική Ιατρός ΚΥ Πύλης

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…