Arxiki

Με αρκετό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πύλη & στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, που οργάνωσε επιτυχώς για άλλη μια φορά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, το Σεμινάριο με κεντρικό του θέμα την «Κυνηγεσία – Κυνοφιλία», με ομιλητές αναγνωρισμένους ανθρώπους του χώρου.

Αρχικά την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Μανούρας, καλωσορίζοντας τους συναδέλφους & φίλους κυνηγούς, αλλά & τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου & της μεγάλης κυνηγετικής οικογένειας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος της Ζ’ ΚΟΘ κ. Βαγγ. Μπαλατσός, ο Δασάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Κουλουκούρας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κ. Ούτρας, ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντ/σης κ. Θ. Χήρας & ο δημ. σύμβουλος της Ελάσσονος Αν/σης κ. Παν. Τσόλας.

Αμέσως μετά, θέση στο Βήμα πήραν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης …

ο κ. Γκουζούνας Δημήτριος: Πρόεδρος internasional Σέττερ και Πόιντερ κλάμπ σε Ευρώπη και Ελλάδα & νέος Πρόεδρος του ΚΟΕ, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία του pointer-setter club, του ΟΚΑΔΕ & την κυνοφιλία στην Ελλλάδα,
ο κ. Μαυρίδης Θοδωρής: Κυναγωγός , Εκπαιδευτής και Διεθνής κριτής αγώνων, αναφέρθηκε στην «μεγάλη έρευνα», στα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να διαθέτει ένας σκύλος, για να πρωταγωνιστιά στα αγωνιστικά τερέν & στην επιλογή των γεννητόρων,
ο κ. Πετρόχειλος Θωμάς: Εκτροφέας, Εκπαιδευτής και Διεθνής κριτής αγώνων, ανέλυσε θέματα γύρω από το πρακτικό κυνήγι, τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ένας σκύλος για να πρωταγωνιστεί στα ανάλογα τερέν και επιλογή αυτών μέσα από επιλεκτικά ζευγαρώματα.
ο κ. Πεσιλής Φώτιος: Πρόεδρος Ελληνικού Ιχνηλάτη και Διεθνής κριτής εργασίας ομάδας 6 (ομάδα ιχνηλατών), ο οποίος αναφέρθηκε στον Ελληνικό Ιχνηλάτη, στα χαρακτηριστικά του και στην επιλογή γεννητόρων.
και ο κ. Ταπές Δημήτριος: Στρατιωτικός Κτηνίατρος Χειρούργος, αναφέρθηκε σε ιατρικής φύσεως θέματα, όπως τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας κυνηγετικός σκύλος κατά την διάρκεια του κυνηγιού και τρόποι αντιμετώπισης.
Με το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενός πίνακα ζωγραφικής, προσφορά στον ΚΣ Πύλης από τον κ. Βασ. Πέρκα και κατόπιν η απονομή πλακετών σε ανθρώπους οι οποίοι που στηρίζουν εμπράκτως την κυνοφιλία στην Ελλάδα, αλλά & τους δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Βασ. Μπέκλο & Αθ. Τριμίντζιο, για την πάταξη της λαθροθηρίας & την άριστη συνεργασία με τον ΚΣ Πύλης.
Άλλη μια σημαντική κίνηση από πλευράς ΚΣ Πύλης, η τοποθέτηση ενός κουμπαρά στην έξοδο της αίθουσας, για την συγκέντρωση χρηματικού ποσού, για ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται απ’ όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού, για την επανεγκατάσταση της πεδινής πέρδικας στον φυσικό της της βιότοπο σε περιοχές του Νομού.
Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπ/νος Θήρας Δασαρχείου Τρικάλων κ. Νικ. Μάνιος, οι Αντιδήμαρχοι κα Χαρά Καλιώρα, Χρ. Ζιάκας, Γεωρ. Τζιορτζιώτης, Μάκης Παπαγεωργίου & ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Ζούρτος.
Επίσης ο αναπληρωτής προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης. Γ. Καραχάλιος, καθώς και η πλειονότητα των προέδρων των Κυνηγετικών & Κυνοφιλικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
Να πούμε ακόμη πως κατά την είσοδο του κόσμου στην αίθουσα, δόθηκε σε όλους αναμνηστικό δώρο, που είχε να κάνει με ένα ζευγάρι κυάλια, προσφορά του κ. Κυριάκου Βαραλάκη, ως ενθύμιο για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Επίσης δόθηκε & ένας φάκελος (δωρεάν) που περιείχε έναν αριθμό για την κλήρωση δώρων.
Με το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε επίσημο δείπνο για όλους τους παρευρισκομένους σε γνωστή ταβέρνα στη Πύλη, προσφορά του Συλλόγου & των χορηγών της εκδήλωσης.

Kynhgetikos Pylis (38)
Kynhgetikos Pylis (37)
Kynhgetikos Pylis (36)
Kynhgetikos Pylis (35)
Kynhgetikos Pylis (34)
Kynhgetikos Pylis (33)
Kynhgetikos Pylis (32)
Kynhgetikos Pylis (31)
Kynhgetikos Pylis (30)
Kynhgetikos Pylis (29)
Kynhgetikos Pylis (28)
Kynhgetikos Pylis (27)
Kynhgetikos Pylis (26)
Kynhgetikos Pylis (25)
Kynhgetikos Pylis (24)
Kynhgetikos Pylis (23)
Kynhgetikos Pylis (22)
Kynhgetikos Pylis (21)
Kynhgetikos Pylis (20)
Kynhgetikos Pylis (18)
Kynhgetikos Pylis (17)
Kynhgetikos Pylis (16)
Kynhgetikos Pylis (15)
Kynhgetikos Pylis (14)
Kynhgetikos Pylis (13)
Kynhgetikos Pylis (12)
Kynhgetikos Pylis (11)
Kynhgetikos Pylis (10)
Kynhgetikos Pylis (9)
Kynhgetikos Pylis (8)
Kynhgetikos Pylis (7)
Kynhgetikos Pylis (6)
Kynhgetikos Pylis (5)
Kynhgetikos Pylis (4)
Kynhgetikos Pylis (3)
Kynhgetikos Pylis (2)
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…