PK Pylis (1)

 Αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Αλέκο Νταούλα, Ελένη  Κοτούπα και Αποστόλη Ζάχο επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πύλης και συζήτησε με τους πυροσβέστες της βάρδιας. 

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή, όπου αναδεικνύονται τα προβλήματα της Πυροσβεστικής και των πυροσβεστών μπροστά από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

       Στη συζήτηση με τους πυροσβέστες του κλιμακίου αναδείχτηκαν για ακόμη μία φορά η απουσία ουσιαστικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού, η διάσπαση της πρόληψης από την κατάσβεση, η υποχρηματοδότηση της Π.Υ., οι τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, που έχουν την ευθύνη της προστασίας και διαχείρισης των δασών, αλλά και στην Πυροσβεστική που έχει την ευθύνη της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

      Οι πυροσβέστες έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που έχουν σχέση με την παλαιότητα των οχημάτων, τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, τις μετακινήσεις σε άλλες περιοχές, καθώς καλούνται να προστατεύσουν μια δασική περιοχή όπως ο Δήμος Πύλης με 90.000 στρέμματα δάσους χωρίς δρόμους, πυροσβεστικούς κρουνούς κ.α.

      Τα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν και έχουν σχέση με την ακρίβεια στα νοίκια για τη στέγη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής, όπου ο μισθός τους εξανεμίζεται από το πρώτο δεκαπενθήμερο.

      Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), γιατί με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, η αντιπυρική προστασία και δασοπροστασία στην χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, λόγω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και της Δασικής Υπηρεσίας με τραγικές συνέπειες, όπως αποδεικνύεται με τις πυρκαγιές και τις τεράστιες καταστροφές κάθε χρόνο.

     Επίσης τόνισαν ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι βουλευτές του, οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, στη Βουλή, στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια αναδεικνύουν και διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των πυροσβεστών, γιατί η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του Περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα. 

      Στη συνέχεια  τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους πυροσβέστες να παλέψουν μέσα από το Σωματείο τους μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα, να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους συμμετέχοντας στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17 του Απρίλη.

      Μπροστά στις Ευροεκλογές της 9ης Ιούνη να ενισχύσουν εκλογικά το ΚΚΕ, που πάντα είναι στο πλευρό των πυροσβεστών για την ανάδειξη και λύση των προβλημάτων τους.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …