Στιγμιότυπο οθόνης 2023-11-30 151205

Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων αλλογενών που κατοικούν νόμιμα στη χώρα μας και εξετάστηκαν για την Πιστοποίηση Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά στις 5 Νοεμβρίου 2023. 

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στις θεματικές ενότητες: ελληνική ιστορία, γεωγραφία, ελληνικός πολιτισμός και θεσμοί του πολιτεύματος, καθώς και στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου της ελληνικής γλώσσας. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.195 αιτήσεις, ενώ στα εξεταστικά κέντρα προσήλθαν 3.798 υποψήφιοι, διαμορφώνοντας το ποσοστό συμμετοχής στο 90,53%. Επιτυχόντες κρίθηκαν οι 1.551, εκ των οποίων οι 309 αρίστευσαν συγκεντρώνοντας βαθμολογία άνω του 90.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας.

Οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν τη βαθμολογία τους στον ακόλουθο σύνδεσμο https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/?form=1#login, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Οι επιτυχόντες/επιτυχούσες θα μπορούν από τον ίδιο σύνδεσμο να αποθηκεύσουν και να εκτυπώσουν το ατομικό τους Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κος Άγγελος Δημοσθένους, συγχαίρει όσους και όσες κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς τη δοκιμασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα τους καλεί να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Διευθύνσεις Ιθαγένειας που ανήκουν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας.      

 

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…