Home Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος Οι 10 εντολές της μοντέρνας Γυναίκας… 

Οι 10 εντολές της μοντέρνας Γυναίκας… 

0
gynaikawoman

 της Βίκυς Τσώκου,

Η ζωή είναι μια τρέλα, θέλει λίγη τρέλα και 10 εντολές για να υπάρχει ισορροπία. Ας δούμε τις 10 εντολές της μοντέρνας γυναίκας  ώστε να είμαστε προετοιμασμένες όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους και καταστάσεις.

Μην προσδιορίζεσαι από τις σχέσεις σουΗ μοντέρνα γυναίκα μπορεί να είναι ό,τι θέλει και να είναι καλά με την επιλογή της. Μπορεί να είναι single και να το απολαμβάνει, μπορεί να είναι παντρεμένη , μπορεί να είναι χαρούμενη που χώρισε.  Δεν είναι αναγκασμένη να προχωρήσει αν δεν θέλει , μα ούτε και να μείνει εγκλωβισμένη και φυλακισμένη σε κάποια σχέση όταν αυτή δεν την ικανοποιεί.  Η προσωπική της κατάσταση δεν είναι το μέσο για να προσδιορίσει την αξία της. Αυτό που της δίνει αξία είναι οι επιλογές της και η ικανοποίηση που παίρνει μέσα από αυτές.

Μην λες σε όλα ‘Ναι’

Η μοντέρνα γυναίκα δεν έχει κάθε μέρα χρόνο για να κάνει αυτό που θα της ζητηθεί, δεν λέει σε όλα ναι για να είναι το καλό κορίτσι.  Δεν ακολουθεί το μύθο  “μπορείς να τα έχεις όλα”  γιατί ξέρει ότι για να τα έχεις όλα  θα εξαντληθείς.  Έτσι έχει μάθει πως αυτό που έχει αποτέλεσμα είναι να βάζει προτεραιότητες, να επιλέγει τι θέλει για εκείνη , πώς θα εξισορροπήσει τα θέλω της με τον χρόνο της . Και για να καταφέρει να τα κάνει όλα αυτά θα χρειαστεί να πει και  ‘όχι’.

Μην νιώθεις ενοχές

Η μοντέρνα γυναίκα ξέρει πως θα έχει και αρνητικά συναισθήματα τα οποία όμως δε θα αφήνει να την αποσπούν από τα όνειρά της, τις προτεραιότητες και τις αξίες της.  Ξέρει πως κάθε συναίσθημα έχει τον λόγο του που υπάρχει και εμφανίζεται , και ξέρει πώς να προχωράει χωρίς να νιώθει ενοχές επειδή δεν μπορεί  να διώξει ένα αρνητικό συναίσθημα  ή να το διακτινίσει στο υπερπέραν.  Το βλέπει σαν έναν ενοχλητικό επισκέπτη : ήρθε αλλά δεν θα τον κρατήσει για πάντα.

Μην απολογείσαι

Η μοντέρνα γυναίκα ξέρει πότε θα πει συγγνώμη. Όταν κάποιος την σπρώξει κατά λάθος δεν θα ζητήσει συγγνώμη. Όταν κάποιος την διακόψει την ώρα που μιλάει, δεν θα ζητήσει συγγνώμη. Και αν κάποιος την πληγώσει , δεν θα ζητήσει συγγνώμη που τον έκανε να την πληγώσει.  Θα πει συγγνώμη όταν κάνει κάποιο λάθος ή αν πληγώσει κάποιον.

Μην απέχεις

Η μοντέρνα γυναίκα ξέρει να διεκδικεί τη θέση της στην κοινωνία και στη δουλειά της. Θα κάνει  αυτό που χρειάζεται για να ακουστεί η φωνή της, θα ζητήσει αύξηση, θα πει τις ιδέες της, θα δείξει ποια είναι και σε τι μπορεί να συνεισφέρει ώστε να υπάρξει εξέλιξη και πρόοδος στον εκάστοτε τομέα που συμμετέχει. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί ακόμη κι αν φοβάται, ακόμη κι αν οι ανασφάλειες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Δεν θα αποσυρθεί για χάρη τους.

 

Μην μένεις σε τοξικές σχέσεις

  Η μοντέρνα γυναίκα είναι το αφεντικό του εαυτού της. Δίνει προαγωγές, απολύει, και προσλαμβάνει ανθρώπους  όταν οι καταστάσεις το απαιτούν. Έχει το δικό της μέτρο αξιολόγησης που ταιριάζει με τις δικές της αξίες και με τα δικά της όνειρα.  Μπορεί αν της αρέσει, να φροντίζει και να ενδιαφέρεται για τους άλλους , όμως δεν θα αφήσει κανέναν να την έχει του χεριού του. Έχει δικά της χέρια και με αυτά κρατά τη δική της ζωή. Αγαπά και εκτιμά όλους εκείνους  που ενισχύουν τα όνειρά της και με την σειρά της ενισχύει και τα δικά τους όνειρα.  Είναι πολύ καλή φίλη, σύντροφος, συνάδελφος  με όλους εκείνους που δεν της απομυζούν την ενέργεια, δεν την εκμεταλλεύονται, δεν την χειραγωγούν και δεν την θεωρούν δεδομένη.

Μην αναζητάς την τελειότητα

Η μοντέρνα γυναίκα αγαπά τις ατέλειές της. Δεν μοχθεί να έχει το τέλειο σώμα ή το τέλειο πρόσωπο ή την τέλεια ζωή γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Οι ατέλειές της την κάνουν μοναδική και την κάνουν αυτή που είναι , και ναι, της αρέσει αυτό που είναι και όπως είναι. Ξέρει ότι είναι διαμάντι και δεν σταματά να λάμπει ακόμη και με τις ατέλειές της.

Μην συγκρίνεσαι

Η μοντέρνα γυναίκα ξέρει ότι η σύγκριση είναι ένα εισιτήριο με προορισμό την μιζέρια. Δεν θα είναι φυλακισμένη στα καλούπια που προβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν θα συγκρίνει το σώμα της με αυτό των μοντέλων, τα επιτεύγματά της ή το μυαλό της με αυτά των άλλων.  Συγκρίνει τον εαυτό της μόνο με τον εαυτό της. Ξέρει ότι μπορεί να μην έχει φτάσει εκεί που θέλει , αλλά σίγουρα δεν είναι εκεί που ήταν χθες, και αυτό την τονώνει και την κάνει πιο δυνατή.  Ακολουθεί το δικό της μονοπάτι με συνοδοιπόρο τα όνειρά της και τις αξίες της.

Μην ζηλεύεις

Η μοντέρνα γυναίκα  δεν νιώθει να απειλείται από την επιτυχία των άλλων μα ούτε και την ζηλεύει.  Αντιθέτως εμπνέεται από αυτήν και βάζει πιο ψηλά τον πήχη αποδεικνύοντας στον εαυτό της ότι και αυτή μπορεί να φτάσει εκεί που θέλει. Νιώθει ωραία με την επιτυχία των άλλων γυναικών επειδή ξέρει πως με αυτόν τον τρόπο το γυναικείο φύλο γίνεται πιο δυνατό και δείχνει την αξία του σε μια κοινωνία που ακόμη οι γυναίκες παλεύουν με τα ίσα δικαιώματα.

Μην αναζητάς την μεγάλη αγάπη αλλά την σωστή αγάπη

Η μοντέρνα γυναίκα γνωρίζει πως οι ρομαντικές φούσκες σκάνε . Αναζητά την σωστή αγάπη, δηλαδή έναν άνθρωπο που θα μπορεί να είναι πραγματικά σύντροφος ζωής. Θα διαλέξει κάποιον ο οποίος έχει τις ίδιες αξίες με εκείνη και στηρίζει τόσο εκείνη όσο και την σχέση τους.  Έχει πάψει να πιστεύει πως ο άντρας θα καλύψει όλα τα συναισθηματικά της κενά. Γνωρίζει πως σχέση σημαίνει να χαίρεται ο ένας τη συντροφικότητα του άλλου, να εξελίσσονται και οι δύο μέσα από αυτή και ο ένας να ενισχύει την ευτυχία του άλλου, όχι να δημιουργεί ευτυχία για τον άλλον.

Είσαι κι εσύ μια μοντέρνα γυναίκα; Τότε το βιβλίο “Είμαστε Γυναίκες, ρε γαμώτο, και Μπορούμε Καλύτερα!” είναι για εσένα.

Θα το βρεις ΕΔΩ

Πηγή: ladyslife.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…

kefir olympos

Syneteristiki tapeza Trikalwn

ESPA 2021-2027

ennodeia

Euroamax

TAXI στην Πύλη

Apostolikas Geoponos

Ververas

Pigi market