plysimo

Βασικό κριτήριο για μία σωστή νοικοκυρά είναι να ξέρει να κάνει «καλή μπουγάδα», αν και μεταξύ μας δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία στις μέρες μας, ειδικά από την εποχή που ανακαλύφθηκε το πλυντήριο  και μπήκε σε κάθε σπίτι.

Αν και εύκολη διαδικασία πλέον το πλύσιμο των ρούχων, παρόλα αυτά υπάρχουν τέσσερα βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και θα  τα δούμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια του άρθρου.

Τρίβεις το λεκέ για να βγει;

Μπορεί να πιστεύεις ότι τρίβοντας τον θα καθαρίσει, πόσο μάλλον όταν βλέπεις με τα μάτια σου σιγά-σιγά να αραιώνει από το ύφασμα, όμως αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ο λεκές να εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια, άσε που μπορεί να κάνεις και ζημιά στο ύφασμα από την τριβή.

Τι μπορείς να κάνεις:

Πριν βάλεις το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο χρησιμοποίησε ένα νωπό πανί, κάνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορες και ταμποναριστές κινήσεις από τις άκρες προς το κέντρο ώστε να μη προλάβει ο λεκές να στεγνώσει πριν τον αφαιρέσεις εντελώς.

Μεγάλος λεκές, περισσότερο απορρυπαντικό

Μπορεί να νομίζεις ότι βάζοντας παραπάνω απορρυπαντικό θα δημιουργηθεί περισσότερη σαπουνάδα και θα αφαιρέσει καλύτερα τη βρωμιά, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα. Καθώς η σαπουνάδα μπορεί να αφαιρέσει το λεκέ από το συγκεκριμένο σημείο, αλλά θα τον μεταφέρει σε σημεία του ρούχου που ξεβγάζονται δύσκολα και έτσι, δε θα έχει αφαιρεθεί τελείως ο λεκές απλά θα σκορπιστεί και θα μοιραστεί σε άλλα σημεία του ρούχου.

Τι μπορείς να κάνεις:

Χρησιμοποίησε λιγότερο απορρυπαντικό από τη προτεινόμενη δόση. Με αυτό τον τρόπο το ρούχο θα πλυθεί σωστά και ας έχει μικρότερη ποσότητα απορρυπαντικού, αν παρόλα αυτά δεν μείνατε ικανοποιημένες, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τη δόση μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ποσότητα.

Υπερβολικό γέμισμα στον κάδο

Να ξέρετε ότι, αν γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο του πλυντηρίου δεν κάνετε οικονομία. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι να απομακρύνονται πιο δύσκολα οι λεκέδες, τα ρούχα δεν πλένονται σωστά και αποτελεσματικά, ενώ θα βγουν με περισσότερες ζάρες.
Την επόμενη φορά που θα γεμίσεις υπερβολικά τον κάδο του πλυντηρίου, σκέψου, μήπως είναι καλύτερα να μοιράσεις τα ρούχα σε δύο πλύσεις, έτσι δε θα επιβαρύνετε τη λειτουργία του και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Τα φερμουάρ ανοιχτά

Μη ξεχνάτε πάντα να κλείνετε τα φερμουάρ πριν από κάθε πλύση, διότι μπορεί με τα «δόντια» τους να χαλάσουν τα ευαίσθητα ρούχα, όπως π.χ. τα πλεκτά.

Μπερδεύτηκαν τα λευκά με τα χρωματιστά στο πλύσιμο – Πως να τα επαναφέρω;

Πόσες φόρες μας έχει τύχη να μπερδέψουμε στο πλυντήριο τα χρωματιστά ρούχα με τα λευκά;
Είτε γιατί κάποιο χρωματιστό ρούχο μπήκε κατά λάθος στο πλυντήριο, με αποτέλεσμα να να μας κάνει όλη τη ζημιά, είτε γιατί ήμασταν αρχάριοι στο πλύσιμο των ρούχων και δε φανταζόμασταν ότι τα χρωματιστά θα άφηναν χρώμα και θα έβαφαν τα λευκά μας ρούχα.

Κάθε φορά που τύχαινε κάτι τέτοιο παθαίνετε ένα μικρό σοκ, αφού το ρούχο ήταν πλέον άχρηστο και θα πήγαινε για πέταμα;

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, υπάρχει ένα μυστικό κολπάκι που θα σας βοηθήσει ώστε τα ρούχα να επανέλθουν και πάλι στο φυσιολογικό τους χρώμα.

Τι μπορείς να κάνεις:

  1. Πάρτε τα ρούχα που υπέστησαν ζημιά και ξεπλύνετε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέσετε μαζί με το απορρυπαντικό και μια ελάχιστη ποσότητα μαγειρικής σόδας.

Αυτό ήταν, μετά το τέλος της πλύσης τα αποτέλεσματα που θα δείτε θα σας εκπλήξουν ευχάριστα! Ίσως δε λειτουργεί με όλες τις συνθήκες χρωματισμού των ρούχων, όμως μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις που το ρούχο δεν έχει καταστραφεί εξ ολοκλήρου και η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…