EUROKINISI

(φωτό:EUROKINISI)

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς για την αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Στην Καρδίτσα θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να κάνει αυτοψία των καταστροφών που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός», όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

 Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο, με εντολή του κ. Μητσοτάκη έφτασε στις πληγείσες περιοχές κυβερνητικό κλμάκιο με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής». Επίσης, θα ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Πηγή: thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ισπανία: Κοντά σε παραίτηση ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ – Υπάρχει έρευνα σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά

(AP Photo/Alastair Grant, File) Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε εψές,…