Arxiki gef

Αποκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι η ζημιά και μαζί και η κυκλοφορία στην κεντρική γέφυρα του Μουζακίου, που συνδέει την πόλη & το βόρειο κομμάτι του Δήμου με το νότιο & την Καρδίτσα, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών που κράτησε ευτυχώς, μόνο έξι ημέρες και συγκεκριμένα από την προηγούμενη Παρασκευή, που λόγω της κακοκαιρίας ο Πάμισος φούσκωσε επικίνδυνα και τα ορμητικά του νερά, κατάπιαν μαζί με το κομμάτι της στεριάς που συνδεόταν με την γέφυρα και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου, στο σημείο του Κέντρου Υγείας & ανάμεσα στις δύο γέφυρες.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χωρίς χρονοτριβές ύστερα από μελέτη εξπρές, έδωσε εντολή στον ανάδοχο εργολάβο να αποκαταστήσει τάχιστα τη ζημιά, όπως κι έγινε.

Εκτός αυτής, εργασίες πραγματοποιούνται και μέσα στην κοίτη του Παμίσου, ξεκινώντας από το ύψος της κεντρικής γέφυρας και θα φτάσουν έως τις εγκαταστάσεις του υποσταθμού της ΔΕΗ, οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με εμβάθυνση της κοίτης από την μια πλευρά & προσωρινό ανάχωμα στη μέση αυτής, για να οδηγηθεί η ροή των νερών προς την αντίθετη πλευρά της κοίτης από εκείνη που επλήγη περισσότερο μπροστά στο ΚΥ, ώστε να ξεκινήσουν εκεί εργασίες αποκατάστασης του περιφερειακού δρόμου, που αφάνισε ο Πάμισος.

Το έργο θα αναλάβει να διεκπεραιώσει η Περιφέρεια, κατασκευάζοντας στα πρανή των όχθες Σαραζανέτια (κατά πάσα πιθανότητα), για στερέωση – συγκράτηση & ενίσχυση αυτών, ενδεχομένως & ενίσχυση του εδάφους προληπτικά για την περίπτωση διάβρωσης.

Αυτές είναι κάποιες πρώτες σκέψεις που μετουσιώθηκαν σε λόγο & ακούστηκαν κατά την έλευση του Πρωθυπουργού στο Μουζάκι προχθές, ενώ το σίγουρο είναι πως κάτι περισσότερο από σκέψεις, αλλά ολοκληρωμένο σχέδιο θα έχουμε ύστερα κι από την σύνταξη σχετικής γεωλογικής μελέτης από τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιου Λέκκα, που για τον λόγο αυτό κλήθηκε στο έκτακτο ΔΣ που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο δημ. Κατάστημα Μουζακίου & στις προτάσεις του οποίου θα βασισθεί η τελική μελέτη, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

gefyra (1)

default

default

default

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Γιορτάζει & πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα…

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 5 Μαΐου 202…