Fiki1 copy

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Φήκης, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στα Γιάννενα χθες Κυριακή 5 Ιουνίου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο «Βρέλλη», με τα μοναδικά κέρινα ομοιώματα, ενώ περνώντας με τα παραδοσιακά καραβάκια απέναντι στο νησάκι, βρέθηκαν στο μουσείο του Αλή Πασά, που στεγάζεται στη Μονή του Αγ. Παντελεήμονα, μαθαίνοντας για τον θρύλο της κυράς Φροσύνης.

Ακόμη τα παιδιά επισκέφθηκαν το σπήλαιο του Περάματος, που εντυπωσιάσθηκαν από τον πλούτο & την αξεπέραστη φυσική ομορφιά, που δημιουργούν οι διάφοροι σχηματισμοί σταλαγμιτών & σταλακτιτών & ο συνδυασμός των χρωμάτων.

Τελευταίος σταθμός των παιδιών το παραδοσιακό Μέτσοβο, χτισμένο στα 1200μ, σε ένα εντυπωσιακό καταπράσινο τοπίο, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, που συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν, αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον των μαθητών.

Fiki 2

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…