group

Το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στο τραπέζι

Το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός βρίσκονται στο τραπέζι του σημερινού EuroWorking Group.
Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι επιδίωξή της είναι να χαράξει αναπτυξιακή πορεία με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, με το οικονομικό επιτελείο να εκτιμά ότι οι εκκρεμότητες αυτές θα μετατρέψουν την όλη διαδικασία έως την εκταμίευση της υποδόσης σε «θρίλερ».

Η Καθημερινή αναφέρει πως τα σημερινά αγκάθια είναι αυτά της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού και της μεταβίβασης ποσοστού 5% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Στα ανοικτά θέματα είναι και αυτό της προώθησης ρύθμισης για την ασυλία των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Αν και στην Αθήνα, υποβαθμίζουν τη σημασία του θέματος, ωστόσο ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, που παρέχουν τέτοιους είδους τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, το θεωρούν πολύ σημαντικό.

Αρμόδια στελέχη θεωρούν ότι μετά το σημερινό EWG θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης της εκταμίευσης των 7,5 δις ευρώ από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης που απαιτείται η σχετική διαδικασία. Αν όλα κυλήσουν ομαλά (τα εθνικά κοινοβούλια δώσουν την έγκρισή τους και η Αθήνα οριστικοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες), τότε μετά τις 13 Ιουνίου θα μπορεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να αποφασίσει τη διάθεση της υποδόσης. Αυτό πιθανότατα να συμβεί στις 16 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Eurogroup.

Πηγή:m.lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…