Αρχική  copy

Χθες Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και ώρα 09:30π.μ., πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου,  η ημερίδα με τίτλο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Ορεινές Περιοχές». Συνδιοργανωτές της Ημερίδας ήταν το ΑΠΘ, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Δήμος Πύλης και το NorwegianInstituteofWoodTechnology.

Hημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «ΑΙΘΗΚΟΣ – Δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Πληθυσμούς Ορεινών Περιοχών», με επιστημονικό υπεύθυνο το Δρ. Μάριο Τρίγκα, Επίκουρο Καθηγητή του ΑΠΘ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009 – 2014 στο πλαίσιο του Έργου «Ακαδημαϊκή Έρευνα στους Τομείς Προτεραιότητας» του Προγράμματος «Διαφορετικότητα, Ανισότητες και Κοινωνική Ενσωμάτωση.

Στόχος του έργου είναι η πιλοτική δημιουργία ενός μηχανισμού «συνδυαστικής στήριξης» για την υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ορεινές περιοχές, η οποία περικλείει τόσο τη γενικής φύσεως επιχειρηματική στήριξη όσο και την εξειδικευμένη συνδρομή των συμμετεχόντων ΑΕΙ/ΤΕΙ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής για νέες θέσεις εργασίας, τη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων, την υποστήριξη υπαρχόντων κοινωνικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων, καθώς και των υφιστάμενων τοπικών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν από πλευράς Δήμου ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πύλης κ. Θανάσης Γιαννοτάκης, ο Αντ/ρχος Τουρισμού – Παιδείας κ. Άρης Τζάνης, ο κ. Παύλος Μπόμπορας Αντ/ρχος Καθαριότητας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Τόλιας, Κώστας Κρούπης & Χρήστος Νάκος ο οποίος συμμετείχε & στην οργανωτική επιτροπή, ο γραμματέας στο Δ. Πύλης κ. Γιώργος Γώγος, η ιδιαιτέρα του Δημάρχου κα Μαρία Γιαννοτάκη, καθώς & ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς, αλλά & πολλά στελέχη του Δήμου.

Από την κεντρική πολιτική εξουσία, παρέστησαν οι κ.κ. Κώστας Σκρέκας βουλευτής της Ν.Δ., Ηλίας Βλαχογιάννης πολιτευτής της Ν.Δ., Χρ. Σιμορέλης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ & Σάκης Παπαδόπουλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις εισηγήσεις της ημερίδας, αλλά και ολόκληρο το υλικό του έργου «ΑΙΘΗΚΟΣ», μπορεί να το βρει κανείς, στην ιστοσελίδα του έργου http://aithikos-eeagrants.teilar.gr/, καθώς επίσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης AithikosProject.

[huge_it_slider id=»15″]
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με ηλιόλουστο καιρό οι πασχαλιάτικες εκδηλώσεις στην Αγ. Τριάδα Ροπωτού.(βίντεο/φωτό)

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος παρουσία του δημάρχου κου Κωνσταντίνου Μαράβα, οι προγραμματισ…