arxiki

Με δύο προγραμματισμένες τακτικές συνεδριάσεις το Δ.Σ. Πύλης, με την πρώτη «Ειδική» τακτική συνεδρίαση να ξεκινάει στις 6:00μμ με μοναδικό θέμα: «Έγκριση απολογισμού-ισολογισμού Δ. Πύλης οικ. Έτους 2015» & την δεύτερη «τυπική» με 29 θέματα ημερησίας διάταξης να ξεκινάει αμέσως μετά.

Η «Ειδική» τακτική συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση-αναφορά του Δ/ντή των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου  κ. Παν. Τζαχρή, ακολουθούντως των ορκωτών λογιστών επί των οικονομικών καταστάσεων χρήσεως οικ. Έτους 2015.

Η ««Έγκριση απολογισμού- ισολογισμού», ήταν ένα εκ των θεμάτων το οποίο πέρασε με πλειοψηφία & την Αξιωματική αντιπολίτευση να το καταψηφίζει, υποστηρίζοντας…ότι τα οικονομικά στοιχεία τα οποία ελήφθησαν υπ’όψιν  για την σύνταξή του, ήταν ελλιπή, καθ’όσον δεν συμπεριελήφθησαν στοιχεία, όπως οι απατήσεις τρίτων εναντίον του Δήμου, οι οποίες εκκρεμούν στα Δικαστήρια.

Εμφανίζεται δε ο Δήμος με πλεόνασμα, αφού δεν πληρώθηκαν όλες οι αναγκαίες οικονομικές υποχρεώσεις του 2015, παρά την αύξηση των δημοτικών τελών, χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο «απολογισμό-ισολογισμό», «Πλασματικό».

Όσον αφορά στη δεύτερη τακτική συνεδρίαση, που ξεκίνησε αμέσως μετά, ομόφωνα πέρασαν τα 25 από τα 29 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Καταψηφίστηκαν από την Αξιωματική αντιπολίτευση το 6ο θέμα που αφορούσε την «Εγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ’ τριμήνου 2016», για τους ίδιους περίπου λόγους που καταψηφίστηκε & ο «απολογισμός», τα 22, & 23, θέματα καθώς & το 21., που αφορούσε την ΚΟΙΔΕΚΑΠ, σχετικά με την  τροποποίηση του προϋπολογισμού της επιχείρησης οικ. Έτους 2016, για την πρόσληψη σ’ αυτή ενός ατόμου.

Οι λόγοι καταψήφισης του συγκεκριμένου άρθρου, από πλευράς Αξ/κής αντιπολίτευσης, δύο: Από τη μια θεωρεί την ΚΟΙΔΕΚΑΠ μη βιώσιμη, διερωτώμενη συνάμα, πώς ενώ διατηρεί πλεονάζων προσωπικό, ταυτόχρονα προβαίνει σε προσλήψεις; Κι από την άλλη, θεωρεί τέτοιου είδους προσλήψεις… «φωτογραφικές».

Να σημειώσουμε εδώ, πως το συγκεκριμένο θέμα δεν ψηφίστηκε κι από την κα Ρούλα Οικονόμου, δημοτική σύμβουλο της «κυβερνώσας» δημοτικής παράταξης.

Ακόμη να πούμε πως από τις χθεσινές διεργασίες του Δ.Σ. απουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Άρης Τζάνης, καθώς & ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βύρων Κατσίβελος.

Στα εκτός ημερησίας θέματα, διευκρινίσεις ζητήθηκαν από τον κ Παναγιώτου για το σαλέ Περτουλίου, για το πότε έγινε κι αν δημοσιοποιήθηκε η εν λόγω διαδικασία & πώς εν τέλει δρομολογήθηκε. Απαντήσεις επί του θέματος, δόθηκαν από πλευράς Δημάρχου, αλλά & του πρώην Αντιδημάρχου κου Καλαμαρά.

Επίσης δυσαρέσκεια εκφράστηκε από πλευράς του κου Παναγιώτου για το γεγονός ότι ενώ ζήτησε εγγράφως από τον Δήμο να απαντήσει σχετικά  α) Ποιες οι ενέργειες του Δήμου όσον αφορά στην Κατάληψη κοινόχρηστων χώρων(πλατείες) από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων &  β)πόσα δημοτικά καταστήματα υφίστανται κι έχουν εκμισθωθεί ως καφενεία, ύστερα κι από  τον χαρακτηρισμό του Δημάρχου πως, «Κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές». Δηλ. ένα δημοτικό κατάστημα να εκμισθώνεται ως καφενείο(παράδειγμα Μυρόφυλλου) …και δεν έχει πάρει απάντηση έως τώρα.

Τοποθετούμενος επί του θέματος ο κος Μαράβας, εξήγησε πως  η καθυστέρηση απάντησης στο αίτημα του κου Παναγιώτου, οφείλεται στο πλήθος των καταστημάτων στο Δήμο, κάτι που δεν πρόλαβε να μελετήσει. Εν ευθέτω όμως θα δώσει απάντηση γραπτώς & προφορικώς.

1 2 3

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…