afissa-ok

Με συμμετοχή των κυρίων, Κώστα Βαγενά Μαθηματικού, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. καθηγητή του Γυμνασίου Μουζακίου στην Κεντρική οργανωτική επιτροπή και στο Προεδρείο του συνεδρίου, καθώς & του Παύλου Πάλλα ως εισηγητή, διεξήχθη το «33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας».

Το «33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας» πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με συμμετοχή 750 μαθηματικών, από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το εκεί τοπικό Παράρτημα.

Ο τίτλος του συνεδρίου ήταν «Μαθηματικά, θεμέλιο της ανθρώπινης σκέψης» ενώ οι πέντε θεματικοί άξονές του ήταν:

1) Διδασκαλία των Μαθηματικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,

2) Διδασκαλία των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

3) Μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο,

4) Έρευνα στα Μαθηματικά και τις Εφαρμογές τους και

5) Ιστορία και Φιλοσοφία των Μαθηματικών.

Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο (τότε) υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ έλαβαν χώρα τέσσερις αρκετά ενδιαφέρουσες κεντρικές ομιλίες.

Η πρώτη κεντρική ομιλία έγινε από τον διακεκριμένο Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του περίφημου πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ. (Massachusetts Institute of Technology) των ΗΠΑ, με τίτλο ομιλίας «Αλγόριθμοι και Μαθηματικά στον 21ο Αιώνα» ο οποίος πριν την επίσημη έναρξη του συνεδρίου μίλησε με μαθητές γυμνασίων και λυκείων απ’ όλη την Κρήτη.

 Μεταξύ άλλων ανέφερε το επίτευγμα  του ως επικεφαλής ομάδας 6 επιστημόνων(μεταξύ των οποίων ήταν 3 Έλληνες)οι οποίοι ανέλαβαν για την Google και έκαναν τον αλγόριθμο (διαδικασία)δημοπρασίας διαφημίσεων εταιρειών από όλο τον κόσμο μέσω της  Google.

Τις άλλες τρεις κεντρικές ομιλίες πραγματοποίησαν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Λάμπρου, Μιχάλης Κολουντζάκης και Δάφνη Μανουσάκη.

Ακόμη, με βασικούς συμμετέχοντες αρκετούς διακεκριμένους Καθηγητές της χώρας μας έγιναν δύο στρογγυλά τραπέζια που είχαν τίτλους:

α) «Διαθεματικότητα των Μαθηματικών»,

β) «Η μετάβαση από μαθητή σε φοιτητή: Γνωσιακά ζητήματα, Ακαδημαϊκή ένταξη, Κοινωνικό περιβάλλον». σίας μαθητών και καθηγητών».

Mεταξύ των εισηγητών  ήταν & ο Παύλος Πάλλας μαθηματικός από  το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων με τίτλο εργασίας: <Η αλγεβρική επίλυση προβλημάτων στο Διόφαντο> και οι Τρικαλινοί, Δημήτρης Θεοχάρης  με την Επίκουρo Καθηγήτρια του ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Μπεκιάρη Αλεξάνδρα, με τίτλο εργασίας: “Ανάλυση κεντρικότητας κοινωνικών δικτύων. Μελέτη περίπτωσης σε δίκτυα ηγεσίας μαθητών και καθηγητών”.

Οι εκατοντάδες σύνεδροι που προσήλθαν απ’ όλη τη χώρα στα όμορφα Χανιά, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν  για να παρακολουθήσουν, όσες ήθελαν ανάμεσα σε ενενήντα έξι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Το επόμενο, 34ο συνέδριο, θα διοργανωθεί στη Λευκάδα, τον επόμενο Νοέμβρη.

foto-1 foto-2 foto-3

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Με ηλιόλουστο καιρό οι πασχαλιάτικες εκδηλώσεις στην Αγ. Τριάδα Ροπωτού.(βίντεο/φωτό)

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος παρουσία του δημάρχου κου Κωνσταντίνου Μαράβα, οι προγραμματισ…