syriza

(Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ»

Χωρίς διάθεση για σύγκρουση, ούτε και για πανηγύρια, παρά μόνο με μια παρατεταμένη γκρίνια για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω των μέτρων της συμφωνίας έκλεισε η συνεδρίαση-εξπρές της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό του κλίματος στην κεκλεισμένων των θυρών Κεντρική Επιτροπή απετέλεσε το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπουργοί που μίλησαν δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Ενώ κορυφαίος υπουργός έλεγε στο iefimerida πως «τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα». Εξηγώντας πως ναι μεν τελειώνει η αγωνία της διαπραγμάτευσης, πλην όμως υπάρχουν ήττες παρά τα πολυδιαφημισμένα αντίμετρα.

O ίδιος ο πρωθυπουργός – ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Μαδρίτη- παραδέχτηκε πως «υπάρχουν μέτρα που ούτε αναγκαία είναι, ούτε και θα τα επιλέγαμε ποτέ εμείς». Ενώ σε μια προσπάθεια να σπάσει την αμηχανία προέταξε ότι υπάρχουν αντίρροπα που θα δημιουργούν μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο.

Οι «53» με Φίλη που καταψήφισε 
Την αποτελεσματικότητα των αντιμέτρων αμφισβήτησαν ευθέως μερίδα των «53» αλλά και ο Νίκος Φίλης, από τη στιγμή που η εφαρμογή τους είναι ασαφής.

Πέρα από το κείμενο που κυκλοφόρησε,κατά πληροφορίες Νίκος Φίλης και Τασία Χριστοδουλοπούλου καταψήφισαν την πολιτική απόφαση.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα»

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος κατά πληροφορίες επανέλαβε τη θέση του οτι «δεν μπορούμε να λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα».

Σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα ο κ. Τσακαλώτος τα υπερασπίστηκε λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι κάποιοι πλήττονται θα δημιουργηθούν δομές κοινωνικού κράτους μακράς πνοής.

Αναζητούν οδικό χάρτη για τα μέτρα
Με φόντο τα παραπάνω, η κυβέρνηση εστιάζει στα επόμενα βήματα με στόχο την τελική συμφωνία.

Κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε στο περιθώριο της κομματικής συνεδρίασης πως «θα θέλαμε να έχουν λυθεί όλα τα αργότερο μέχρι τις 22 Μαίου ή και πιο πριν».

Επαυτού μάλιστα και αναφορικά με την επερχόμενη ψηφοφορία, άφηνε να εννοηθεί πως είναι στο χέρι της ελληνικής πλευράς πότε θα τα φέρει στη Βουλή και όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας θα προτιμήσει το βαρύ πακέτο να έρθει προς ψήφιση,αφού διεξαχθεί η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου) για μεσοπρόθεσμα και χρέος που θα αποτελέσουν και το αντίδωρο για να βάλουν πλάτη οι βουλευτές.

iefimerida.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…