Keros-2-1021x579

Την απάντηση σε ένα από τα πιο μεγάλα αινίγματα της αρχαιότητας επιχειρεί να δώσει η ΕΡΤ, με το επιστημονικό ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου», που κάνει παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1.

Πρόκειται για μια εσωτερική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, που συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνη για την έρευνα, την αρχισυνταξία και την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Την περίοδο 2018-2019 η ίδια συμμετείχε εθελοντικά στο έργο της ανασκαφής που πραγματοποιείται στο νησί από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπό τη διεύθυνση του Λόρδου Κόλιν Ρένφριου και του Δρ. Michael Boyd, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Προϊστάμενό της, Δημήτρη Αθανασούλη.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα πολύτιμα ευρήματα της ανασκαφής, καθώς και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στη νησίδα Δασκαλιό, ο οποίος σχετίζεται με την ύπαρξη ενός εξελιγμένου οικισμού της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο νησί.

Πηγή: ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…